ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης ο «διαρρήκτης του κορονοϊού»

βολιώτης-ο-διαρρήκτης-του-κορονοϊού-123690

Χτύπησε, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της πεθεράς του, πάνω από 20 φαρμακεία

Βολιώτης είναι ο διαρρήκτης του κορονοϊού, που άλωνε φαρμακεία σε Βόνιτσα, Αγρίνιο και Λευκάδα με λεία άνω των 400.000 ευρώ.

Ο 52χρονος δράστης, που στο παρελθόν φημολογείται ότι χρησιμοποιούσε το όνομα πολύ γνωστού κακοποιού, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη και εν μέσω της πανδημίας είχε διαρρήξει περισσότερα από 20 φαρμακεία, κατάγεται από τον Βόλο.

Εδώ είχε απασχολήσει με τη διάπραξη απόπειρας κλοπής σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, η οποία όμως σημειώθηκε πριν πολλά χρόνια. Τα ίχνη του από την πόλη έχουν χαθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο της πεθεράς του προκειμένου να κατευθύνεται στους στόχους του χτυπούσε ακόμη και πέντε φαρμακεία το 24ωρο, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες δεν πήγαιναν στις τράπεζες τα έσοδά τους και τα τοποθετούσαν σε χρηματοκιβώτια.

Σε μία μέρα διέρρηξε δύο φαρμακεία σε Βόνιτσα και πέντε στη Λευκάδα.

Την επόμενη νύχτα έκανε το ίδιο σε πέντε φαρμακεία στο Αγρίνιο, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγρινίου επεκτείνεται στην Κόρινθο.

Σε φαρμακείο στη Βόνιτσα εντόπισε και άρπαξε πάνω από 70.000 ευρώ, αλλά και… λίρες. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και να τον εντοπίσουν στην Αθήνα όπου κατέφυγε για να κρυφτεί.

Ο «ποντικός» του κορονοϊού συνελήφθη τελικά χθες τα ξημερώματα στους Αμπελόκηπους Αττικής.

Η σύλληψη του δράστη έγινε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο στους Αμπελόκηπους Αττικής, έξω από φαρμακείο.

Ειδικότερα, ο 52χρονος, προχθές τα ξημερώματα, στο Αγρίνιο διέπραξε πέντε κλοπές σε ισάριθμα φαρμακεία, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ, καθώς και δυο καταγραφικά μηχανήματα.

Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από τη διάπραξη των κλοπών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 419.578 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία του 52χρονου δράστη επισημαίνεται ότι χτυπούσε τα φαρμακεία, παραβιάζοντας τα μεταλλικά προστατευτικά ρολά, ενώ στις περιπτώσεις που διέθεταν καταγραφικά μηχανήματα, τα αφαιρούσε και γυρνούσε παράλληλα τις κάμερες ασφαλείας σε άλλη κατεύθυνση, προκειμένου να μην καταγράφονται οι κινήσεις του.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.500 ευρώ, πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων, χρυσές λίρες, επτά καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας και δυο πιστόλια κρότου λάμψης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου