ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

εθελοντική-αιμοδοσία-στην-περιφερει-123697

Συγκινητική η προσέλευση Βολιωτών, με την αντιπεριφερειάρχη να συμμετέχει στην προσπάθεια

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο χθεσινό κάλεσμα αλληλεγγύης και ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, που απηύθυνε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Η κινητή μονάδα βρέθηκε στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας και ο απολογισμός αλληλεγγύης ήταν περισσότερες από 24 φιάλες αίματος, σε περίπου δύο ώρες.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να προσφέρουν αίμα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία ανήκει στους εθελοντές αιμοδότες, στηρίζοντας την προσπάθεια από τα φοιτητικά της χρόνια.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι «αποκτά ιδιαίτερη σημασία η συγκεκριμένη αιμοδοσία, διότι πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία. Το γεγονός ότι προσήλθαν άνθρωποι νέοι, παιδιά, και στάθηκαν ευλαβικά στην ουρά, τηρώντας όλους τους κανόνες προφύλαξης της δημόσιας υγείας και το γεγονός ότι κατάλαβαν τη σπουδαιότητα να σώζεις μια ζωή δίνοντας δέκα λεπτά από τον χρόνο σου, είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα» είπε.

Απευθυνόμενη σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης, η κ. Κολυνδρίνη είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου, για την ανταπόκριση που δείχνουν κάθε φορά που υπάρχει κάλεσμα και να δηλώσω πως σήμερα επιβεβαίωσε η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων και η πρόθεσή τους να βοηθήσουν και να συνδράμουν και αυτοί, την ανθρωπιά και τον ανθρωπισμό που μας διακατέχει μπροστά στα δύσκολα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου