ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για τη γεώτρηση Αλεξόπουλου

εισαγγελέας-για-τη-γεώτρηση-αλεξόπου-405331

Η δικαστική έρευνα επικεντρώνεται σε ενέργειες επί δημαρχίας του για την υδροδότηση του Αγίου Λαυρεντίου.

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την ιδιωτική γεώτρηση του Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Αλεξόπουλου. Η απόφασή του το περασμένο καλοκαίρι να διεκδικήσει με αγωγή κατά του Δήμου Βόλου 450.000 ευρώ, επικαλούμενος την υδροδότηση του Αγίου Λαυρεντίου επί ημερών του στο δήμο Αρτέμιδος από ιδιωτική του γεώτρηση, προκάλεσε ανυπέρβλητο ρήγμα στις σχέσεις με τον επικεφαλής της παράταξής του, αλλά και εισαγγελική παρέμβαση.

Μετά από δημοσίευμα του «Τ» στις 8 Ιουλίου 2011, με εισαγγελική παραγγελία ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και επικεντρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ενέργειες που προηγήθηκαν επί δημαρχίας του Δημ. Αλεξόπουλου στο Δήμο Αρτέμιδος και κάτω από ποιες συνθήκες, αλλά και τυχόν αποφάσεις παραχώρησε για υδροδότηση τη γεώτρηση ιδιοκτησίας του.

Με την αγωγή που είχε καταθέσει ο Δημ. Αλεξόπουλος, προκαλώντας την έντονη δυσφορία της Δημοτικής Αρχής Βόλου, υποστήριζε ότι από τις αρχές του 2003 από γεώτρηση που βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτήμα του στην πρώην κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου υδροδοτείται η περιοχή με παροχή 120 κυβικών μέτρων την ώρα.

Η

κατάθεση αγωγής κατά του Δήμου Βόλου είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του Περιφερειάρχη

Κ. Αγοραστού, ο οποίος μιλώντας μείζον ζήτημα ηθικής και σοβαρό πολιτικό

ατόπημα είχε καλέσει τον Αντιπεριφερειάρχη σε παραίτηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου