Ι.Σ.Μ.: Αμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό στους οικισμούς Ρομά στη Μαγνησία

Τελευταία ενημέρωση: 2020-04-10, 14:22:19
Ι.Σ.Μ.: Αμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό στους οικισμούς Ρομά στη Μαγνησία

Να κινηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για δειγματοληπτικό έλεγχο, προκειμένου να ελεγχθεί πιθανό πρόβλημα ύπαρξης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό στους οικισμούς των Ρομά στη Μαγνησία, με σκοπό να αποφευχθεί η εμφάνισή και εξάπλωση τους, ζητεί οπ Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Συλλόγου επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας παρακολουθεί εξ’ αρχής με πολύ προσοχή το πρόβλημα της εμφάνισης  αρκετών περιστατικών θετικών στον Κοροναϊό σε οικισμό  Ρομά στην Λάρισα.

Λόγω της πανδημίας COVID-19 (λοίμωξη από Κοροναϊό), θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει σημαντική επιτήρηση και επιφυλακή σε κάθε κλειστή ομάδα στην οποία παρατηρείται αυξημένος συγχρωτισμός, όπως σε στρατιωτικές μονάδες, οικισμούς Μεταναστών και οικισμούς Ρομά, λόγω του μεγάλου κινδύνου ταχείας  εξάπλωσης του Κοροναϊού σε περίπτωση εμφάνισής του σε αυτές τις ομάδες.

Μετά την εμφάνιση περιστατικών Κοροναϊού στον οικισμό Ρομά της Λάρισας, πιστεύουμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για Κοροναϊό σε όλους τους οικισμούς Ρομά της περιοχής (Αλιβέριου, Αγ. Παρασκευής, και Νεάπολης Μαγνησίας), προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για την πιθανότητα το πρόβλημα να έχει επεκταθεί και στην περιοχή μας.

Ο λόγος είναι ότι αυτή η ομάδα των συνανθρώπων μας, λόγω συνηθειών τους, τρόπου ζωής και κουλτούρας διαβίωσης τους, διατηρούν στενές κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους, ασχέτως τοποθεσίας διαμονής τους, με  αποτέλεσμα να προάγεται πολύ εύκολα η μετάδοση οποιουδήποτε  λοιμώδους νοσήματος, όπως το COVID -19, στην κοινότητά τους. 

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να κινήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για δειγματοληπτικό έλεγχο, προκειμένου να ελεγχθεί πιθανό πρόβλημα παρουσίασης περιστατικών θετικών στον Κοροναϊό σε όλους τους οικισμούς Ρομά του Ν. Μαγνησίας, με σκοπό να αποφευχθεί η εμφάνισή και εξάπλωση τους.

Είναι αυτονόητο ότι ο Ι.Σ.Μ. παραμένει αρωγός και διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή για θέματα Δημόσιας Υγείας στην διάθεση των αρμοδίων αρχών».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=