Ερώτηση Κων. Μαραβέγια για ηλεκτρονική προώθηση διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών

Τελευταία ενημέρωση: 2020-04-10, 11:06:01
Ερώτηση Κων. Μαραβέγια για ηλεκτρονική προώθηση διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση, Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερακάκη, για την ηλεκτρονική προώθηση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «πολίτες της Μαγνησίας που ζητούν την έκδοση οικοδομικών αδειών είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν επιτόπου στις αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας ΔΟΥ και του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να διεκπεραιώσουν ορισμένα βήματα της διαδικασίας, όπως είναι η πληρωμή του σημειώματος κατάθεσης εισφορών και η έκδοση ΑΜΟΕ.

Επειδή με βάση την εμπειρία της παρούσας χρονικής περιόδου και τις γνωστές επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η ηλεκτρονική προώθηση των παραπάνω βημάτων, ο κ. Μαραβέγιας ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν πρόκειται να εισαχθεί στο πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ και στο TAXISNET η διαδικτυακή διεκπεραίωση των αναγκαίων βημάτων για την έκδοση οικοδομικών αδειών, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η προσέλευση των συναλλασσόμενων στις υπηρεσίες».

Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τις διεκδικήσεις

των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΟΛΒ Α.Ε. κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μεταφέροντας το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό για επανεξέταση των μη μισθολογικών οικονομικών δεδομένων που τους αφορούν, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη νέα σύμβαση.

Επισημαίνεται ότι στις 31 Μαρτίου 2020 έληξε η χρονική ισχύς της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία περιλάμβανε τις μη μισθολογικές παροχές του προσωπικού της ΟΛΒ Α.Ε., δεδομένου ότι τα αμιγώς μισθολογικά ζητήματα ρυθμίζονται από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου. Οι μη μισθολογικές παροχές του προσωπικού (ενδεικτικά διατακτικές σίτισης, κάλυψη κόστους παιδικών σταθμών κ.λπ.) αποτελούν σημαντικό τμήμα των απολαβών του προσωπικού της ΟΛΒ Α.Ε. και έναν εξισορροπητικό μηχανισμό των απωλειών που αυτό υπέστη, ως συνέπεια των αντίστοιχων περιοριστικών, για το εισόδημα των εργαζομένων, μέτρων που λήφθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο.

Η πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΟΛΒ Α.Ε. αφορά στη σύναψη νέας  Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα χρονικής επέκτασης της ισχύος της για έναν ακόμη χρόνο, έπειτα από σχετική συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών.

Η συγκεκριμένη πρόταση διατυπώνεται μετά και το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης του COVID-19 και η κοστολόγησή της για το τρέχον έτος προσδιορίζεται στο επίπεδο των 95.000 ευρώ περίπου.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος που διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στην ΟΛΒ Α.Ε.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=