ΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΚΕ Μαγνησίας αποχαιρετά τον αγωνιστή του ΔΣΕ, Νίκο Κούγκουλο

το-κκε-μαγνησίας-αποχαιρετά-τον-αγωνι-851206

Απεβίωσε ο αγωνιστής του ΔΣΕ και μέλος του ΚΚΕ Μαγνησίας, Νίκος Κούγκουλος. Τον θάνατό του ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, η οποία αναφέρει ότι: «Η ζωή του συντρόφου Νίκου ακολούθησε την ηρωική πορεία των αγώνων του Κόμματός μας».

Γεννημένος το 1930 στο Πεντάλοφο Κοζάνης, ο Νίκος Κούγκουλος οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Κυνηγήθηκε μετά την απελευθέρωση και πέρασε στον ΔΣΕ. Μετά από εκπαίδευση στα έμπεδα εντάχθηκε στη 14η Ταξιαρχία της 10ης Μεραρχίας του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε αρκετές φορές.

Χειριστής πολυβόλου. Συμμετείχε σε κρίσιμες μάχες. Πήρε μέρος στη μάχη της Φλώρινας όπου και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ήταν ένας από τους υπερασπιστές του υψώματος Χάρος στο Γράμμο. Διακρίθηκε πολλές φορές.

Μετά το τέλος της ένοπλης αναμέτρησης, πέρασε στη Ρουμανία όπου έζησε πάνω από 30 χρόνια πολιτικής προσφυγιάς.

Το ΚΚΕ αποχαιρετώντας τον Νίκο Κούγκουλο αναφέρει τα εξλης: «Το σύντροφο Νίκο, τιμήσαμε σε ειδική εκδήλωση μαζί με άλλους μαχητές του ΔΣΕ, μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Μαγνησίας. Ανήκει στη δρακογενιά των κομμουνιστών που αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη για τους σημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης και του Κόμματός μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα, σεμνό και μετρημένο, αισιόδοξο και μαχητή.

Η Τ.Ε. Μαγνησίας εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι σημερινές συνθήκες με την πανδημία, δεν μας δίνουν την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσουμε από κοντά όλοι οι σύντροφοί του, κάτι που υποσχόμαστε να κάνουμε όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν.

Προς τιμήν του, καλούμε σε συγκέντρωση χρημάτων προς το Κόμμα, για την ενίσχυση των σημερινών αγώνων, όπως θα επιθυμούσε και ο ίδιος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου