ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζει γενναία παιδιά η ΕΛΕΠΑΠ Βόλου

στηρίζει-γενναία-παιδιά-η-ελεπαπ-βόλο-124781

Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας διατηρείται ανοιχτή η επικοινωνία την περίοδο της πανδημίας

Σε περίοδο προσωρινής αναμονής οι δράσεις και τα προγράμματα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου λόγω της πανδημίας, με το έμψυχο δυναμικό να υποστηρίζει γονείς και παιδιά με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας. Η περίοδος της πανδημίας συνιστά οικονομικό πλήγμα σε καίρια στιγμή, με την τοπική κοινωνία, ωστόσο, να στηρίζει πάντα, με την ίδια θέρμη τον φορέα και το τοπικό παράρτημα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν, προς στιγμή, τα επίσημα εγκαίνια του νέου χώρου, όπου μεταφέρθηκε στο τοπικό παράρτημα, στο συγκρότημα του Old City στον Βόλο, στην οδό Φερών 67, αλλά περισσεύει η θετική και αισιόδοξη σκέψη ότι η κρίση που προκάλεσε η πανδημία θα αποτελεί σύντομα παρελθόν για όλους.

«Η ΕΛΕΠΑΠ με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εξυπηρετούμενα παιδιά και το προσωπικό της, ανέστειλε τη λειτουργία της από τα μέσα Μαρτίου και θα παραμείνει κλειστή για όσο διάστημα απαιτείται έως ότου διασφαλιστεί ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος Πέπη Παπανδρέου.

Παράλληλα, η πρόεδρος της τοπικής διοικούσας τόνισε ότι από την πανδημία ο φορέας και το τοπικό παράρτημα πλήττονται οικονομικά, «σε περίοδο που τα έσοδα για μας ήταν πολύ σημαντικά προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον χώρο μας».

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, το έμψυχο δυναμικό της ΕΛΕΠΑΠ στο σύνολό του προσπαθεί να στηρίζει καθημερινά τα γενναία παιδιά και η διεπιστημονική ομάδα της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα της νέας τεχνολογίας, στέκεται στο πλευρό των οικογενειών υποστηρικτικά, προσφέροντας καθοδήγηση και συμβουλευτική παρέμβαση εξ αποστάσεως, ώστε οι συνέπειες στην πρωτόγνωρη κατάσταση να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες για τα παιδιά. Η νέα δομή και η συγκεκριμένη υπηρεσία έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό από όλους.

Μετεγκατάσταση στον νέο χώρο

Η μετεγκατάσταση του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου στα νέα γραφεία και στον νέο χώρο, που δίνει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγαλύτερου αριθμού παιδιών.

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης εξυπηρετούνταν 60 έως 70 παιδιά, ηλικίας από λίγων μηνών έως 16 ετών. Μετά τη μετεγκατάσταση στον νέο χώρο, υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης 100 παιδιών και πλέον, «για να σταθούμε δίπλα σε περισσότερες οικογένειες που το έχουν ανάγκη», είπε η πρόεδρος, ενώ προσέθεσε ότι «με τη βοήθεια των συμπολιτών και όλων των φορέων μελλοντικά θα αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις».

Στόχος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου είναι η δημιουργία τμήματος βρεφών, με το πρόγραμμα αισθητηριακής ολοκλήρωσης να δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης σε μεγαλύτερο χώρο, ενώ μετά τη λήξη της πανδημίας θα δοθεί και πάλι το σήμα εκκίνησης για τις προγραμματισμένες δράσεις.

«Δυστυχώς οι παρούσες συνθήκες δεν μας επέτρεψαν να χαρούμε το νέο μας ξεκίνημα για περισσότερο από έναν μήνα και αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την υλοποίηση των δράσεων που σχεδιάζαμε άμεσα» ανέφερε η κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο σχεδιασμός θα υλοποιηθεί κανονικά μετά τη λήξη της πανδημίας. Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους «υπομονή και υπεύθυνη στάση για να ξεπεραστεί η απρόσμενη κρίση», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον του παραρτήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου