ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδράσεις για τα πρόστιμα άσκοπων μετακινήσεων

αντιδράσεις-για-τα-πρόστιμα-άσκοπων-μ-125207

Από συνδικαλιστές, που παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης και πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις για την υγεία

Τα πρόστιμα άσκοπων μετακινήσεων, που μοίρασαν προχθές αστυνομικοί σε συνδικαλιστές που έσπασαν την… καραντίνα για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στους χώρους υγείας, διεκδικώντας προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

Παρά το γεγονός ότι ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις προβλέπονται με ειδικά έντυπα για συγκεκριμένους λόγους στους οποίους δεν περιλαμβάνεται η συνδικαλιστική δράση, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων έδωσαν το «παρών» στο πλευρό των λειτουργών της υγείας και σε επίπεδο Βόλου βεβαιώθηκαν τρία πρόστιμα.

Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει «την απαράδεκτη επέμβαση της Αστυνομίας, με την επιβολή προστίμων, στις προχθεσινές συμβολικές κινητοποιήσεις με αφορμή την παγκόσμια μέρα της υγείας, σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα. Ο στόχος τους είναι η φίμωση και η τρομοκράτηση όσων συμμετέχουν στους αγώνες και διεκδικούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας».

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε και η Αριστερή Παρέμβαση για τη Θεσσαλία υποστηρίζοντας ότι «η τήρηση των μέτρων «κοινωνικής αποστασιοποίησης» δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη για άμεση θωράκιση του συστήματος δημόσιας υγείας, την εξασφάλιση προσωπικού και μέσων και τη διασφάλιση μέτρων προστασίας για υγειονομικούς και εργαζόμενους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου