ΤΟΠΙΚΑ

Γολγοθάς υποψηφίων για ένα πιστοποιητικό

γολγοθάς-υποψηφίων-για-ένα-πιστοποιη-125230

Τετραήμερο στην αναμονή, προκειμένου να αποδείξουν την πολυτεκνική τους ιδιότητα

Απίστευτος Γολγοθάς για υποψήφιους εποχικούς πυροσβέστες για την απόκτηση του πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας, με την αγωνία να χτυπά κόκκινο λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Η προκήρυξη δίνει χρονικό περιθώριο μόλις οκτώ ημερών για την υποβολή των αιτήσεων από την Πέμπτη 2 μέχρι και αύριο Παρασκευή 10 Απριλίου, ενώ η γνωστοποίηση της προκήρυξης έγινε γνωστή στις 30 Μαρτίου, όταν σύμφωνα με πληροφορίες οι υποψήφιοι χρειάζεται να περιμένουν τέσσερις μέρες προκειμένου να λάβουν το πολυπόθητο για τη μοριοδότησή τους πιστοποιητικό, το οποίο αποστέλλεται από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολύτεκνων Ελλάδος, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Το αποτέλεσμα είναι λόγω της γραφειοκρατίας πολλοί να δυσκολεύονται ή ακόμη και να αδυνατούν να αποδείξουν εμπρόθεσμα την πολυτεκνική τους ιδιότητα, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα και απομένουν μόλις δύο μέρες, η σημερινή και η αυριανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να αιτηθούν την απόκτηση του πιστοποιητικού οι πολύτεκνοι πρέπει να έχουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του πολύτεκνου γονέα από τον οικείο Δήμο και αστυνομική ταυτότητα, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν στους κατά τόπους Συλλόγους και εν προκειμένω στην Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας.

Η απόκτηση του εν λόγω πιστοποιητικού μπορεί να γίνει είτε από τον Δήμο, είτε μέσω της Ενωσης όπου μπορούν να απευθυνθούν με την αστυνομική τους ταυτότητα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αιτηθούν το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας και να περιμένουν να αποσταλεί από τη Συνομοσπονδία με κούριερ και όχι με e-mail ώστε να είναι αναγνωρίσιμο.

Μάλιστα, το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας έχει διάρκεια ισχύος 6 μηνών από την ημερομηνία που εκδόθηκε ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από μία χρήσεις.

Οι αιτήσεις για τον εν λόγω διαγωνισμό ξεπερνούν τις 120. Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας ανοίγουν 80 θέσεις. Οι θέσεις αφορούν στην ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στα νησιά των Β. Σποράδων. Αναλυτικά η προκήρυξη και τα δικαιολογητικά κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (http://www.fireservice.gr) καθώς και από τη Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων/ Τμ. Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης & Πυροσβεστών Εποχικής Απασχόλησης του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στο τηλ. 2132157695.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου