Σε εξέλιξη έλεγχοι σε τρία μάρκετ στη Μαγνησία για αισχροκέρδεια

Τελευταία ενημέρωση: 2020-04-09, 10:16:40
Σε εξέλιξη έλεγχοι σε τρία μάρκετ στη Μαγνησία για αισχροκέρδεια

Από κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

 

Σε αναμονή προσκόμισης των τιμολογίων αγοράς προϊόντων από τρία μάρκετ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, η οποία διεξάγει συνεχείς ελέγχους για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης βγαίνουν καθημερινά στην αγορά και κατ’ εντολή του υπουργείου Ανάπτυξης ελέγχουν αν το μικτό περιθώριο κέρδους είναι μεγαλύτερο από αυτό που ίσχυε την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εφόδους σε φαρμακαποθήκες σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου.

Οι υπάλληλοι θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις, ενώ το υπουργείο θα επιβάλλει τα πρόστιμα, τα οποία σημειωτέον θα είναι πολύ αυστηρά αν αναλογιστεί κανείς ότι το ύψους τους μπορεί να ξεκινά από 1.000 ευρώ και να φθάνουν το 1 εκατ. ευρώ. Πρόστιμο θα επιβάλλεται και για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία το οποίο είναι ύψους 10.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι θα γίνουν για όλα τα προϊόντα που αφορούν στην υγεία, τη διατροφή, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή.

Κ.Μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
9
=