ΤΟΠΙΚΑ

Οριοθέτηση του ρέματος «Xαλόρεμα» ζητεί ο Σύλλογος «Η Σηπιάδα»

οριοθέτηση-του-ρέματος-xαλόρεμα-ζητ-125471

«Το ρέμα «Xαλόρεμα», του οποίου οι εκβολές είναι στο κόλπο του Πλατανιά με την τριήμερη βροχόπτωση στις 3, 4 και 5 Απριλίου «κατέβασε» μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών και δημιούργησε στην εκβολή του ολόκληρο νησί», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά «Η Σηπιάδα», Γωγώ Σταθαράκου.

Επιπλέον, όπως σημειώνει «Η στάθμη του νερού στο ρέμα έφτασε στο όριο της υπερχείλισης, και αν αυτή είχε συμβεί, θα είχε δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στον οικισμό, όπως αρκετές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν».

Ο Σύλλογος με επιστολή του στις 10 Φεβρουαρίου 2020 ζήτησε από την Περιφέρεια και το Δήμο Νοτίου Πηλίου την οριοθέτηση του ρέματος Χαλόρεμα, καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών, σημειώνονται πολλές πλημμύρες με δυσμενείς επιπτώσεις.

Με αφορμή τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή, ο Σύλλογος επανερχόμαστε στο αίτημά του, υπογραμμίζοντας ως επιτακτική την ανάγκη για οριοθέτηση του ρέματος Χαλόρεμα για την προστασία των περιοχών από όπου αυτό διέρχεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου