ΤΟΠΙΚΑ

Αυστραλέζα άστεγη έφυγε από τον Βόλο και βρέθηκε να κοιμάται στα ΚΤΕΛ Λαμίας

αυστραλέζα-άστεγη-έφυγε-από-τον-βόλο-κ-126538

Μόνη, ταλαιπωρημένη και φοβισμένη σε μία γωνιά του ΚΤΕΛ Λαμίας βρέθηκε 49χρονη Αυστραλέζα, που βρισκόταν στον Βόλο και δεν είχε πού να φιλοξενηθεί.

Η άστεγη κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι τη Λαμία αν και ο προορισμός της ήταν η Αθήνα όπου έχει γνωστούς.

Τα χρήματα που είχε δεν της επέτρεψαν να φθάσει στην πρωτεύουσα.

Δυστυχώς, παρά την πανδημία του κορονοϊού υπάρχουν άνθρωποι, όπως η Αυστραλέζα, που δεν έχουν κανένα καταφύγιο για να προστατευθούν έστω και προσωρινά μέχρι να περάσει η υγειονομική κρίση.

Χθες το πρωί εντοπίστηκε στο ΚΤΕΛ όταν ο Δήμος Λαμίας ειδοποιήθηκε για την παρουσία της από ταξιτζή που την είδε στο σημείο και τη ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια.

Σύμφωνα με το Lamianow.gr η 49χρονη Αυστραλέζα, σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκε στους ανθρώπους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων, ζει τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Ελλάδα.

Όταν το λεωφορείο έφτασε στη Λαμία και όλοι αποβιβάστηκαν, εκείνη έμεινε στον σταθμό των υπεραστικών. Ηταν απένταρη και αβοήθητη.

Τα 24ωρα που ακολούθησαν παρέμεινε εκεί. Πότε μπερδευόταν ανάμεσα στον κόσμο, πότε καθόταν διακριτικά σε μια γωνιά, πότε κρυβόταν για να κοιμηθεί…

Η αλυσίδα βοήθειας του Δήμου λειτούργησε. Η γυναίκα θερμομετρήθηκε, έγινε μια πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση της υγείας της και ύστερα οδηγήθηκε στο Γ’ ΚΑΠΗ.

Ζεστό μπάνιο, φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης τής προσφέρθηκαν για να σταθεί ξανά στα πόδια της που έτρεμαν από την ταλαιπωρία.

Το γραφείο του δημάρχου άμεσα της εξασφάλισε εισιτήριο για την Αθήνα και η 49χρονη αναχώρησε με την ελπίδα να ξαναβρεί τους γνωστούς της και ένα «λιμάνι» μέχρι να μπορέσει ξανά να πάρει τη ζωή της στα χέρια της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου