ΤΟΠΙΚΑ

Πληγές μετρά η Μαγνησία

πληγές-μετρά-η-μαγνησία-127098

Ανελέητο σφυροκόπημα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν ζημιές στο οδικό δίκτυο του Πηλίου

Σοβαρά προβλήματα στη Μαγνησία από τη θεομηνία, που μαινόταν και χθες για τρίτη συνεχόμενη μέρα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο του Πηλίου και των νησιών. Σε διαρκή επαγρύπνηση η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 14 συνολικά μηχανήματα, επουλώνοντας τις πληγές από το ανελέητο σφυροκόπημα της έντονης βροχόπτωσης, σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν και χθες στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε στους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Σκιάθου και Σκοπέλου, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μεταφράστηκε σε κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου, που αντιμετωπίστηκαν με γρήγορα αντανακλαστικά και τη συνδρομή μηχανημάτων.

Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται άμεσα με επιχωματώσεις, όπου απαιτείται, ενώ ξεκινούν αύριο, Τετάρτη, οι εργασίες ανακατασκευής του κατεστραμμένου οδικού τμήματος που συνδέει το Πουρί με τη Ζαγορά, είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στο μεταξύ η κυκλοφορία στον συγκεκριμένο κλάδο διεξάγεται από παρακαμπτήρια οδό.

Προβλήματα έχουν καταγραφεί στην είσοδο του Πουρίου, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε Προμύρι, Πλατανιά, κυρίως στο Δέλτα Προμυρίου – Πλατανιά, από το ύψος του Λαύκου και κάτω, με την αντιπεριφερειάρχη να ενημερώνει ότι «η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στο επαρχιακό δίκτυο. Οπου υπήρχε καθίζηση έχουν γίνει επιχωματώσεις και όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις, αντίστοιχα, μεταφέρθηκαν στην άκρη του δρόμου οι φερτές ύλες» είπε.

Καθιζήσεις σημειώθηκαν στον επαρχιακό δρόμο από Καράβωμα προς Χάνια και προς Μακρυράχη, ενώ εφιστάται η προσοχή των διερχόμενων σε όλο το οδικό δίκτυο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία των τελευταίων ημερών γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να δίνουν μάχη με τον χρόνο και τη δυνατή βροχή.

Παρέμβαση στον Κισσό

Καθίζηση σημειώθηκε στις 5 χθες το πρωί στον επαρχιακό δρόμο, στο ύψος του Κισσού, με τις εργασίες επιχωμάτωσης να ολοκληρώνονται με γρήγορους ρυθμούς και τη συνδρομή μηχανημάτων της Περιφέρειας, προκειμένου να εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν και χθες οι προσπάθειες να διατηρηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Πηλίου, για να μη διακοπεί η κυκλοφορία των φορτηγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου