ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ θα ζητήσει ο Δήμος Ν. Πηλίου

χρηματοδότηση-4-εκατ-ευρώ-θα-ζητήσει-ο-127170

Δρόμοι κατεστραμμένοι λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων – Δεύτερη μέρα αποκλεισμένα τρία σπίτια στην Πάλτση – Αυτοκίνητο παρέσυρε χείμαρρος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν χθες με απόφαση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας 17 κοινότητες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που δοκιμάστηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν για έξι μήνες έως τις 4 Οκτωβρίου δηλαδή, οι κοινότητες Αργαλαστής, Μετοχίου και Ξινόβρυσης της δημοτικής Ενότητας Αργαλαστής, Αφετών, Νεοχωρίου, Συκής, Καλαμακίου και Λαμπινούς της δημοτικής ενότητας Αφετών, Τρικερίου, Μηλεών, Βυζίτσας, Πινακατών, Καλών Νερών και Αγίου Γεωργίου Νηλείας της Δ.Ε. Μηλεών και Λαύκου, Μηλίνας και Προμυρίου της δημοτικής ενότητας Σηπιάδος.

Το ξημέρωμα της χθεσινής ημέρας βρήκε τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό και συνεργάτες του να μετρούν τις πληγές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία.

Με τη βροχή να συνεχίζεται ακατάπαυστα, τα συνεργεία έδιναν τη μάχη για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές σε όλο το μήκος του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου είτε λόγω καθιζήσεων, είτε λόγω κατολισθήσεων, ενώ το σύνολο των 750 χλμ. του αγροτικού δικτύου έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Στο Προμύρι υπάρχει κίνδυνος για τέσσερα σπίτια. Δύο κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από χώματα και βράχια και δύο κινδυνεύουν να κατολισθήσουν με τα θεμέλιά τους να είναι στον αέρα.

Στην Πάλτση εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένες τρεις οικογένειες, με τις οποίες τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αστυνομία είναι σε διαρκή επικοινωνία.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε και αυτοκίνητο που έχει παρασυρθεί από το ρέμα στην Πάλτση χωρίς ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες να έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή.

Στο Παναγιώτικο τέθηκε σε λειτουργία η υπερχείλιση και η κατάσταση με τους δρόμους – χείμαρρους στην Μπούφα δείχνει πλέον να είναι ελεγχόμενη, αν και δύσκολη.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό ολοκληρώνονται τα τεχνικά δελτία προκειμένου να υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ για την επιδιόρθωση των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου