ΤΟΠΙΚΑ

Σε δύο μήνες η αποκατάσταση των ζημιών στην Μακρινίτσα

σε-δύο-μήνες-η-αποκατάσταση-των-ζημιών-127269

Αυτοψία στο χώρο όπου σημειώθηκε η μεγάλη καθίζηση του οδοστρώματος και η υποχώρηση του τοιχίου στην Μακρινίτσα, φαινόμενο που ακόμα είναι σε εξέλιξη, και όπου ήδη εργάζονται συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το ακριβές μέγεθος των ζημιών, που είναι ιδιαίτερα μεγάλες, και αμέσως επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό και του έθεσε το αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που έγινε αποδεκτό και ήδη διαβιβάστηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου για την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου απαιτείται η εκτέλεση έργου που πιθανώς θα ξεπεράσει και το ποσό των 350.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δυο, περίπου, μηνών. Ηδη δε εκπονείται κα η αναγκαία μελέτη.

Στο μεταξύ εξετάζεται η δυνατότητα η κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο να γίνεται στη μια λωρίδα κυκλοφορίας, αλλά αφού διασφαλιστεί προηγουμένως η ασφάλεια των οδηγών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου