ΤΟΠΙΚΑ

«Επεσαν» πρόστιμα στη διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Βόλου

επεσαν-πρόστιμα-στη-διαμαρτυρία-έξ-127280

Πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν σε συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί, έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από την Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας με κύριο αίτημα την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές και στηρίχθηκε από την ΑΔΕΔΥ και κυρίως ταξικά σωματεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα που φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας ανάρτησαν πανό με τα αιτήματα της κινητοποίησής.

Κατά την αποχώρηση, ωστόσο, των συνδικαλιστών, αστυνομικοί που βρίσκονταν στους δρόμους γύρω από το Νοσοκομείο, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, βεβαίωσαν παραβάσεις και επέβαλλαν πρόστιμα ύψους 150 ευρώ, για μετακίνηση χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα σε τρία άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει το ΚΚΕ

Προσπάθεια φίμωσης των αγωνιστικών διεκδικήσεων καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, λόγω της επιβολής των τριών προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα, με το τέλος της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων και φορέων, μπλόκο της αστυνομίας δίπλα από το κτίριο του Νοσοκομείου, επέβαλε πρόστιμο στον Βασίλη Μεταξά, γραμματέα της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ και σε δύο ακόμα συνδικαλιστές, γιατί η μετακίνησή τους κρίθηκε παράνομη.

Παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, το οφθαλμοφανές γεγονός ότι οι παριστάμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση (είχαν μαζί τους πικέτες, πανώ κ.ο.κ.), το γεγονός ότι δηλώθηκε η ιδιότητά τους, ο αρχιφύλακας με «εντολές ανωτέρων» όπως δήλωσε ο ίδιος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη κίνηση. Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη και τα μέτρα καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου