ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες Δήμοι της Μαγνησίας

αλ-μεϊκόπουλος-να-στηριχθούν-άμεσα-οι-127354

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις επαφές που είχε με τους Δημάρχους των περιοχών της Μαγνησίας που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, συνεχίζοντας να στηρίζει έμπρακτα τα αιτήματα των κατοίκων και των φορέων των πληγεισών περιοχών. Ζήτησε με ερώτησή του από τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών να εκπονηθεί άμεσα ένα έκτακτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και για την αποζημίωση των εν λόγω περιοχών της Μαγνησίας.

Την ερώτηση στήριξαν με τη συνυπογραφή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες Εσωτερικών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Βαρεμένος.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι οι εκτεταμένες ζημίες στις υποδομές των Δήμων είναι αδύνατο να αποκατασταθούν από τα ούτως ή άλλως περιορισμένα έσοδα τους, τα οποία μόλις επαρκούν για την κάλυψη των τακτικών τους δαπανών, ενώ επεσήμανε ότι είναι άμεση η ανάγκη εκτενούς καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί τόσο οι πολίτες όσο και οι υποδομές των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε εντάξεις έργων πρόληψης κινδύνων και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές σε κακοκαιρίες όπως η παρούσα, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μία συνολική γενναία χρηματοδότηση προς τις πληγείσες περιοχές της Μαγνησίας τόσο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), όσο και από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου