ΤΟΠΙΚΑ

Σεξ, αλκοόλ, ναρκωτικά

σεξ-αλκοόλ-ναρκωτικά-405822

Οταν η φτώχεια γονατίζει ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, όταν σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν άνεργοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και νέοι χωρίς καμιά προοπτική, όταν αντί να καλυτερέψουν τα πράγματα κάθε μέρα γίνονται και χειρότερα, ένα μόνον απομένει να κάνουμε: να αντιδράσουμε.

Μια τέτοια προοπτική δεν αρέσει στους κατόχους της εξουσίας. Γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Στο φουλ οι κατασταλτικές μηχανές κράτους και παρακράτους. Και δεν μιλούμε μόνο για επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον όσων κάθε φορά διαδηλώνουν ούτε για την αστυνομοκρατία που αγκαλιάζει κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής. Η πιο επικίνδυνη καταστολή είναι αυτή που δεν φαίνεται, η έμμεση. Δια των ιδεολογικών μηχανισμών του σάπιου συστήματος θέλουν να υποτάξουν το πνεύμα, την ψυχή σου, να σε βυθίσουν σε μια ακίνδυνη γι’ αυτούς νιρβάνα. Πνευματική και ιδεολογική καταστολή, για παράδειγμα, είναι τα ιδεολογικά πρότυπα που πλασάρονται σήμερα στη νεολαία, σπρώχνοντάς τη στο σεξ, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Τώρα που η κοινωνική εξαθλίωση τσακίζει κόκαλα και γίνεται ορατό το ενδεχόμενο της λαϊκής αντίδρασης, το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα επιτίθεται κατά μέτωπον στο μυαλό και την ψυχή των εφήβων. Πρόθεσή του να τους βυθίσει σε μια νωχελικότητα ικανή να αποτελέσει αξεπέραστο εμπόδιο σε κάθε σκέψη για μια εκ μέρους τους αντίδραση στις αιτίες που γεννούν τα δεινά τους. Οι πιο ευαίσθητοι και ταυτόχρονα απελπισμένοι έφηβοι σπρώχνονται «επιστημονικά» στο σεξ, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Το γεγονός πιστοποιείται και από την έρευνα που παρουσιάστηκε σε Διεθνές Συνέδριο από τον Ε. Δεληγεώρογλου, αναπληρωτή καθηγητή της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών: Τα ελληνόπουλα είναι πλέον σεξουαλικά δραστήρια από τα 14,5 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ψυχισμό και το συναισθηματικό τους κόσμο. Παράλληλα στους εφήβους οι ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ κάνουν θραύση.

Έτσι αντιμετωπίζονται σήμερα οι εξεγερσιακές τάσεις της νεολαίας από τους έχοντες την εξουσία. Επιδίωξη μια ολόκληρη γενιά να παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά το ξεπούλημα της χώρας και του λαού που επιβάλλει το ΔΝΤ. Επιδίωξη η «νεολαία – ζόμπι», που λόγω των εξαρτήσεών της δεν θα μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στην αντίπερα όχθη στέκεται η επιδίωξη που επιβάλλει το συμφέρον της χώρας και του λαού: η ανάπτυξη ενός νεολαιίστικου κινήματος χωρίς εξαρτήσεις, μαζικού, που θα συμβάλει στην ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου