ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση άδειας μητρότητας λόγω κορονοϊού ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

επέκταση-άδειας-μητρότητας-λόγω-κορο-128174

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την επέκταση της άδειας προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ, για όσες γυναίκες λήγει η άδειά τους εν μέσω καραντίνας λόγω κορονοϊού, ζητά, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, «πολλές γυναίκες που τελούν υπό άδεια προστασίας μητρότητας εξαμήνου του ΟΑΕΔ σε λίγο καιρό θα αναγκαστούν να επιτρέψουν στις εργασίες τους, διότι λήγει το εξάμηνο, εν μέσω πανδημίας. Οι γυναίκες αυτές θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αφήσουν τα μωρά τους, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη τον πρώτο χρόνο ζωής τους και να επιστρέψουν στην εργασία τους, που την παρούσα περίοδο δεν είναι μια ασφαλής επιλογή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν και οι ίδιες και τα βρέφη στον κορωνοϊό.

Επιπροσθέτως, τίθεται σοβαρό ζήτημα φροντίδας των βρεφών, γιατί δεν θα έχουν σε ποιον να τα αφήσουν. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι κλειστοί σύμφωνα με τα προστατευτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Επίσης, η δυνατότητα της φροντίδας των μωρών αυτών από τους παππούδες- για όσους γονείς έχουν αυτή την πολυτέλεια – είναι νομοτελειακά απαγορευτική, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έκθεσης των ηλικιωμένων στον κορωνοϊό.

Ως εκ τούτου, η επέκταση της άδειας μητρότητας για τις γυναίκες, των οποίων η άδεια λήγει εντός του διμήνου Απριλίου- Μαϊού, είναι επιτακτική ανάγκη για την προφύλαξη αυτών, των βρεφών τους και κατ’ επέκταση των ηλικιωμένων παππούδων τους, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα διασποράς και εξάπλωσης του ιού» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου