ΤΟΠΙΚΑ

Χαμηλότοκα δάνεια για αγορά κατοικίας προτείνουν οι κατασκευαστές της Μαγνησίας

χαμηλότοκα-δάνεια-για-αγορά-κατοικία-128695

Την δανειοδότηση της αγοράς κατοικίας με το ελάχιστο επιτόκιο και πενταετή περίοδο χάριτος, προτείνει ο Σύλλογος Κατασκευαστών Οικοδομών Ν. Μαγνησίας προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικοδομικής δραστηριότητας, που έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα πλεονεκτήματα που θα υπάρξουν εάν υιοθετηθεί η πρόταση του Συλλόγου είναι η άμεση έναρξη έργων (1-2 μήνες), τα δάνεια είναι εξασφαλισμένα πλήρως από το ίδιο το ακίνητο, δουλειά στις οικοδομές και εκατοντάδες συναφείς δραστηριότητες και έσοδα στο ΕΦΚΑ και το Κράτος, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Όπως επισημαίνεται από τον Σύλλογο, εάν στη Μαγνησία ξεκινήσει ανέγερση 50.000 τ.μ. (περίπου 30 πολυκατοικίες κλπ.) θα εξασφαλιστούν 100.000 μεροκάματα άμεσα στις οικοδομές, 150.000 μεροκάματα στα συναφή επαγγέλματα, 50 εκατομμύρια ευρώ τζίρος στην αγορά, 5 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, 8 εκατ. φόροι στο Κράτος και δουλειά για Μηχανικούς, Δικηγόρους, Μεσίτες, Συμβολαιογράφους κλπ.

«Η οικοδομική δραστηριότητα είναι ένα από τα ισχυρότερα φάρμακα ανάπτυξης. Ας το χρησιμοποιήσουμε», υπογραμμίζει η διοίκηση του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου