ΤΟΠΙΚΑ

Ηλικιωμένο ζευγάρι στον Βόλο βγήκε με το ΙΧ για άθληση

ηλικιωμένο-ζευγάρι-στον-βόλο-βγήκε-με-129291

«Πηγαίνουμε για σωματική άσκηση», ήταν η αφοπλιστική απάντηση που έδωσε ζευγάρι ηλικιωμένων στον Βόλο, όταν λιμενικοί σταμάτησαν για έλεγχο το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι μετακίνησής τους.

Οι δύο 75χρονοι επέδειξαν τις βεβαιώσεις τους, στις οποίες είχαν συμπληρώσει ότι πήραν το αυτοκίνητό τους για να κινηθούν σε σημείο, προκειμένου να αθληθούν.

Επρόκειτο για έναν από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες από ελεγκτικά κλιμάκια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου καθολικής απαγόρευσης μετακίνησης, εξαιτίας του κορονοϊού.

Συνολικά διενεργήθηκαν 27 έλεγχοι πεζών, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη, με συχνότερη αιτιολογία τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή την κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Επίσης, κατά τον απόπλου του «Εξπρές Σκιάθος» διενεργήθηκαν από λιμενικούς οκτώ έλεγχοι αναφορικά με τους προσωρινούς περιορισμούς στην κίνηση με τα πλοία. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι η πλειοψηφία των επιβατών ήταν μόνιμοι κάτοικοι των νησιών και διέθεταν το ισχύον εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή βεβαίωση μόνιμης διαμονής από τον οικείο δήμαρχο, καθώς και οδηγοί – υπάλληλοι εταιρειών ειδών πρώτης ανάγκης προς ανεφοδιασμό των νησιών και οι οποίοι διέθεταν βεβαιώσεις τύπου Α (μετακίνηση εργαζομένων).

Από τους χθεσινούς ελέγχους διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής κυρώσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου