ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία Κλασικής Μουσικής απόψε στην βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Ιδρύματος

συναυλία-κλασικής-μουσικής-απόψε-στη-406104

Συναυλία κλασικής μουσικής με το νεοσύστατο σύνολο δωματίου «Πλειάδες» διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος, με θέμα «Χριστούγεννα σε πνεύμα Μπαρόκ». Το πρόγραμμα της Συναυλίας περιλαμβάνει: Τρείς καντάτες του μεγάλου Johann Sebastian Bach (1685-1750) στο πνεύμα των Χριστουγέννων , με σολίστες τη Σοπράνο Μαρία Σταμοπούλου , το Βιολιστή Αποστόλη Μητρά, τον Τρομπετίστα Κωνσταντίνο Γράβο και τη Φλαουτίστα Άννα Ζηνέλη.

Το διάσημο 5ο Βραδεμβούργειο Κονσέρτο (Brandenburg Konzert) επίσης του Bach με σολίστες το Βιολιστή Αποστολή Μητρά, τη Φλαουτίστα Άννα Ζηνέλη και την Πιανίστα Κάτια Τσιουμάκη. Το έργο αυτό ιστορικά θεωρείται το πρώτο κονσέρτο για Πληκτροφόρο (τσέμπαλο – πιάνο) στη δυτική λόγια μουσική.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το δημοφιλές Concerto di Natale (κονσέρτο για τα Χριστούγεννα) του Arcangelo Corelli (1653-1713), με σολίστες τον Αποστόλη Μητρά και την Άντζελα Μπατίστα (βιολιά). Στο τελευταίο μέρος του κονσέρτου αναβιώνει επίσης μια λαϊκή ποιμενική μελώδια της Σαρδηνία , με πολύ έντεχνο τρόπο.

Τους σολίστες πλαισιώνει 10 μελής ορχήστρα δωματίου, υπό την διεύθυνση του Μπερνάρ Μπεττέρ. Το Σύνολο Δωματίου «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» ιδρύθηκε την άνοιξη 2011 με πρωτοβουλία ομάδας επαγγελματιών μουσικών της λόγιας μουσικής. Τα μέλη του είναι σολίστ, καθηγητές Ωδείων και ανεξάρτητοι μουσικοί που δραστηριοποιούνται στο Βόλου και τη Λάρισας. Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Δημήτρης Μαραγκόπουλος παραχωρεί στο Σύνολο τις υποδομές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου για τις πρόβες του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου