ΤΟΠΙΚΑ

Στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης

στην-πρώτη-γραμμή-της-αλληλεγγύης-129860

Οι δημοτικές αρχές Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου συμμετέχουν σύσσωμες στη μάχη κατά του κορονοϊού – Μισθούς καταθέτουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων

Στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης τάσσεται σύσσωμη η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης, οι αντιδήμαρχοι Αποστόλης Κοντογιώργος, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Κωνσταντίνος Βατσαρδής, Νικόλαος Λαμπαδάρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Χιώτης και οι πρόεδροι των εννέα τοπικών κοινοτήτων αποφάσισαν να καταθέσουν το 50% της αντιμισθίας τους στον ειδικό λογαριασμό κατά του COVID – 19.

Αντίστοιχη κίνηση κάνει και η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου. Ακολουθώντας το κάλεσμα του πρωθυπουργού, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Παρησιάδης, Απόστολος Διανέλλος, Νικόλαος Μαμμάς, Εμμανουήλ Γιαμαρέλος και Ιωάννης Ευαγγελάκης καταθέτουν το ήμισυ της αντιμισθίας τους των επόμενων δύο μηνών στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, σε λογαριασμό που θα υποδείξει για την κάλυψη των αναγκών του στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ηταν την περασμένη Δευτέρα όταν ο πρωθυπουργός της χώρας απηύθυνε κάλεσμα στους βουλευτές της ΝΔ, στους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού. Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε ανάρτησή του στο facebook, «όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης».

Και τόνισε: «Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Το παράδειγμα των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος άρχισε να βρίσκει μιμητές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον έναν μετά τον άλλον τους δημάρχους να καταθέτουν για τους επόμενους δύο μήνες τους μισούς μισθούς τους στον ειδικό λογαριασμό.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όμως, η συμμετοχή ήταν καθολική. Εκτός από τον δήμαρχο, τόσο οι αντιδήμαρχοι, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και οι εννέα πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά στη μάχη κατά του κορονοϊού καταθέτοντας το 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό. «Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης που αφορά σε όλους μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση συνεισφέροντας στο κοινό ταμείο. Πάντα η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν μπροστάρισσα όταν ο τόπος το είχε ανάγκη. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Αποστόλης Κοντογιώργος.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι αποφάσισαν να διαθέσουν τις αντιμισθίες τους για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας της περιοχής τους δηλώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο «παρών» στη μάχη που δίνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πενιχρά μέσα και υποδομές για την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου