ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται η κατασκευή δέκα παιδικών χαρών

δημοπρατείται-η-κατασκευή-δέκα-παιδι-129872

Εργολαβία 45.000 ευρώ για τις οικοδομικές εργασίες, προκειμένου να τοποθετηθεί ο νέος εξοπλισμός

Σε δημοπρασία βγαίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έργο προϋπολογισμού 45.000 ευρώ για τη δημιουργία δέκα σύγχρονων, ασφαλών και πιστοποιημένων παιδικών χαρών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου. Το θέμα ασφάλειας των παιδικών χαρών είχε έρθει στο προσκήνιο το 2012, μετά από το νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο που είχε θεσπιστεί στον απόηχο τραγικού δυστυχήματος στην Αττική με θύμα 13χρονο αγόρι σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού που λειτουργούσε χωρίς άδεια. Τότε η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Παιδικών Χαρών Μαγνησίας, κατέγραψε σημαντικές ελλείψεις σε 100 περίπου παιδικές χαρές σε όλον τον νομό. Στο σύνολο των παιδικών χαρών, με εξαίρεση τις νέες που κατασκευάστηκαν με κονδύλια του ΕΣΠΑ, δεν πληρούνται οι όροι λειτουργίας σύμφωνα με το νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου η μοναδική πιστοποιημένη παιδική χαρά που παραδόθηκε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ήταν αυτή στην πλατεία της Αγίας Κυριακής, κάτω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαγοράς.

Πρόκειται για μία ολοκαίνουργια παιδική χαρά που στήθηκε εξ αρχής: ξηλώθηκαν όλα τα παλιά παιχνίδια, έγιναν διαμορφώσεις, περιφράξεις και τοποθετήθηκαν σύγχρονα παιχνίδια, ενώ η υποδομή πιστοποιήθηκε για την ασφάλειά της από ειδική επιτροπή.

Ωστόσο για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές υπήρξε εμπλοκή. Ο διαγωνισμός που αφορούσε στην προμήθεια εξοπλισμού (παιχνίδια, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων και φωτιστικά σώματα) ακυρώθηκε μετά από ενστάσεις που υπέβαλλαν η μία ενάντια στην άλλη οι δύο εταιρείες που έλαβαν μέρος στις διαδικασίες. Προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός και αναδείχθηκε ανάδοχος για τον εξοπλισμό ύψους 205.000 ευρώ.

Εντός των επόμενων ημερών θα δημοπρατηθούν και οι οικοδομικές εργασίες που πρέπει να γίνουν στις παιδικές χαρές για την εγκατάσταση των παιχνιδιών. Συνολικά μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή δέκα επιπλέον παιδικών χαρών, μία σε κάθε χωριό, μιας ακόμη στη Ζαγορά, αλλά και στο Πουρί, στη Μακρυράχη, στο Ανήλιο, στο Μούρεσι, στον Κισσό, στον Αγιο Δημήτριο, στον Αγιο Ιωάννη, στην Τσαγκαράδα και στο Ξουρίχτι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου