ΤΟΠΙΚΑ

Εγκαθίσταται εργολάβος για το Πουρί

εγκαθίσταται-εργολάβος-για-το-πουρί-129889

Από αύριο Δευτέρα αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου – Μάχη για την αγροτική οδοποιία δίνουν δημοτικά συνεργεία

Εγκαθίσταται από αύριο Δευτέρα, εκτός απροόπτου, ο εργολάβος που αναδείχθηκε για την επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο από Καράβωμα έως Πουρί. Πρόκειται για εργολαβία προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ που ξεκινά άμεσα για την επούλωση των πληγών που άνοιξε η κακοκαιρία του Φεβρουαρίου του 2018 και έκτοτε συνεχώς… αιμορραγούν σε κάθε βροχή.

Σήμερα, το Πουρί είναι αποκλεισμένο από τον κεντρικό οδικό άξονα και η πρόσβαση στο χωριό γίνεται μέσα από παράδρομο. Οι πρόχειρες αποκαταστάσεις που επιχείρησαν συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον απόηχο της τελευταίας κακοκαιρίας, δεν άντεξαν και μέσα σε δύο ημέρες ο δρόμος κατέρρευσε ξανά.

«Από κοινού με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου από αύριο Δευτέρα η εργολαβία να ξεκινήσει κανονικά και να γίνει οριστική αποκατάσταση του δρόμου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Αποστόλης Κοντογιώργος.

Παράλληλα με τον εργολάβο, η δημοτική αρχή δίνει τη δική της μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά τη νέα κακοκαιρία.

Συνεργεία του Δήμου επιχειρούν στο «μέτωπο» της αγροτικής οδοποιίας που έχει υποστεί νέες μεγάλες καταστροφές.

Ολόκληρα τμήματα των αγροτικών δρόμων έχουν καταστραφεί, με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να μεταβούν στα κτήματά τους. Αυτή την περίοδο γίνονται ψεκασμοί στα μήλα και είναι κρίσιμο να υπάρχει πρόσβαση από τους αγρότες.

Οκτώ δημοτικά συνεργεία επιχειρούν για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, ενώ παράλληλα δημοτικά συνεργεία προέβησαν και στην επίλυση προβλημάτων που υπήρχαν στην υδροδότηση κυρίως στις περιοχές του Αη Γιάννη και του Χορευτού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου