ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμοι να ανέβουν στα βάθρα στο Ανατολικό Πήλιο οι ναυαγοσώστες

ετοιμοι-να-ανέβουν-στα-βάθρα-στο-ανατο-129920

Τις διαδικασίες για την ανάδειξη του αναδόχου που θα αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών ολοκλήρωσε ήδη ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία που είχε αναλάβει και πέρυσι τη λειτουργία των ναυαγοσωστικών πύργων με υπεύθυνο τον Λάμπρο Λιάρο.

Ο προγραμματισμός ξεκίνησε νωρίς προκειμένου οι ναυαγοσώστες να μπορούν να βρίσκονται στα βάθρα τους από την πρώτη ημέρα της νέας κολυμβητικής περιόδου, χωρίς να κινδυνεύει ο Δήμος με την επιβολή προστίμου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για αφύλακτες ακτές.

Στον προϋπολογισμό του 2020 υπάρχει εγγεγραμμένη δαπάνη ύψους 104.067 ευρώ για την πρόσληψη ναυαγοσωστών.

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε καθαρισμό και διάστρωση των παραλιών, θα φροντίσει για το στήσιμο των ναυαγοσωστικών πύργων και θα κάνει εκ νέου οριοθέτηση των παραλιών.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ως πολυσύχναστες παραλίες για τις οποίες υπάρχει η υποχρέωση εγκατάστασης ναυαγοσώστη έχουν χαρακτηριστεί έξι ακτές και συγκεκριμένα Χορευτό, Αη Γιάννης, Παπά Νερό, Πλάκα, Μυλοπόταμος και Αγιοι Σαράντα.

Οι ναυαγοσώστες θα ανεβαίνουν στα βάθρα και θα έχουν υπ’ ευθύνη τους τη φύλαξη των ακτών από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου