ΤΟΠΙΚΑ

Αντίθετη στη μονάδα SRF στον Βόλο η ΛΑΣ Θεσσαλίας

αντίθετη-στη-μονάδα-srf-στον-βόλο-η-λασ-θε-131440

Την αντίθεσή της στην κατασκευή μονάδας παραγωγής SRF στον Βόλο εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη ΛΑΣ στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ καταγγέλλει την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας ότι «εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού, βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει την εγκληματική πολιτική καύσης σκουπιδιών, της Ε.Ε και των κυβερνήσεων Ν.Δ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Από την ιστοσελίδα της περιφέρειας στις 26/3/2020 πληροφορηθήκαμε ότι θέτει σε «δημόσια διαβούλευση» την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την αδειοδότηση κατασκευής μονάδας «Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων» στον Βόλο, σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου και της υπόλοιπης Μαγνησίας. Την επεξεργασία δηλαδή, αποβλήτων, SRF για καρκινογόνα καύση από την ΑΓΕΤ, αγνοώντας προκλητικά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Βολιώτικου λαού, ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Ο σχεδιασμός κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Αποριμμάτων στον Βόλο εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, που είναι βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και την αποκομιδή των απορριμμάτων που σήμερα διαχειρίζονται οι Δήμοι και η κυβέρνηση επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση της» αναφέρει η ΛΑΣ και ζητά να εξαιρεθεί από το ΕΣΔΑ και ειδικότερα από το ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας, η δυνατότητα παραγωγής απορριμματογενούς καυσίμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου