ΤΟΠΙΚΑ

Σε απόγνωση οι πρατηριούχοι της Μαγνησίας

σε-απόγνωση-οι-πρατηριούχοι-της-μαγνη-131459

Κάθετη μείωση σημειώνεται στις πωλήσεις υγρών καυσίμων στη Μαγνησία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πρατηριούχοι της περιοχής λόγω της κάθετης μείωσης στις πωλήσεις υγρών καυσίμων, που αγγίζει το 80%. Η καθοδική πορεία, που παρατηρείται στη ζήτηση πετρελαίου και βενζίνης λόγω της πανδημίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί, εντείνει την αγωνία των επαγγελματιών, που, όπως επισημαίνουν, είναι αδύνατο να καλύψουν πλέον τις πάγιες υποχρεώσεις τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, γιατί δεν κινούνται πλέον οχήματα στο οδικό δίκτυο και δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδά μας», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Βάσω Κοντοχρήστου. Η καθημερινότητα των 130 πρατηριούχων που δραστηριοποιούνται στη Μαγνησία έχει καταστεί εφιαλτική το τελευταίο διάστημα, με τα υγρά καύσιμα να διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές λόγω της μικρότερης ζήτησης, που οδήγησε στη μείωση της τιμής του βαρελιού διεθνώς. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται μεσοσταθμικά στο 0,90 ευρώ, η αμόλυβδη έχει φτάσει στο 1,37 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,15 ευρώ, αντίστοιχα.

«Υπάρχει ισορροπία, αλλά περιμένουμε επικείμενες αυξήσεις λόγω της συμφωνίας των χωρών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή του πετρελαίου λόγω της έλλειψης ζήτησης» είπε η κ. Κοντοχρήστου, για να προσθέσει ότι οι ενδεχόμενες νέες μεταβολής στην τιμή των υγρών καυσίμων θα αποτυπωθούν μετά από δέκα μέρες.

Φειδωλοί είναι, στο μεταξύ, όσοι προμηθεύονται πετρέλαιο ως οικιακό μέσο θέρμανσης, με τις παραγγελίες να χαρακτηρίζονται «εξαιρετικά περιορισμένες» από την πρόεδρο, η οποία σημειώνει ότι «οι πελάτες μας παραγγέλνουν μικρές ποσότητες πετρελαίου για να καλύψουν ένα δεκαπενθήμερο ή έναν μήνα στην καλύτερη των περιπτώσεων».

Η καταληκτική ημερομηνία για την προμήθεια πετρελαίου είναι η 25η Απριλίου και όπως υπογραμμίζει η κ. Κοντοχρήστου είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση που καλούνται να διαχειριστούν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Στο μεταξύ, έχει υποβληθεί αίτημα για μείωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και για περισσότερα μέτρα στήριξης πέραν της ένταξης των εργαζομένων στην πλατφόρμα των 800 ευρώ. «Ζητάμε περισσότερα μέτρα στήριξης, γιατί είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, η κίνηση έχει φτάσει στο μηδέν, το μέλλον μας είναι αβέβαιο και δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα πάγια έξοδα» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου