ΤΟΠΙΚΑ

Διασωληνωμένος ο 77χρονος Γερμανός ~ Είχε καταγραφεί ως το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στη Μαγνησία

διασωληνωμένος-ο-77χρονος-γερμανός-είχ-131513

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τους γιατρούς – Αρνητικά στον ιό πέντε νέα περιστατικά, που νοσηλεύονταν προληπτικά στο Αχιλλοπούλειο

Μάχη να μην προκύψουν άλλες επιπλοκές στον οργανισμό του δίνει ο 77χρονος Γερμανός, που διατηρεί εξοχικό στο Νότιο Πήλιο και έχει καταγραφεί ως το δεύτερο θετικό κρούσμα κορονοϊού στη Μαγνησία. Ο 77χρονος μετά από την επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του έχει διασωληνωθεί και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με τους γιατρούς να επισημαίνουν πως τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας του.

Την ίδια ώρα, συγκρατημένη αισιοδοξία στο Αχιλλοπούλειο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη Μαγνησία συνιστούν τα νέα αρνητικά αποτελέσματα σε άτομα που εξετάστηκαν ως ύποπτα για κορονοϊό χθες. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας ανακοίνωσε χθες ότι πέντε ακόμη άτομα είναι αρνητικά σε κορονοϊό.

Επείγουσα μεταφορά στη ΜΕΘ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο 77χρονος Γερμανός, όταν διαπιστώθηκε πως είναι θετικός σε κορονοϊό, μεταφέρθηκε αρχικά από το Αχιλλοπούλειο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Τις πρώτες ημέρες η κλινική του εικόνα ήταν σχετικά καλή.

Κάποια στιγμή παρουσίασε επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας. Οι γιατροί τού χορήγησαν ειδική αγωγή προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του. Χθες ωστόσο ο οργανισμός του εξασθένησε και άλλο με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμη η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, όπου διασωληνώθηκε.

Αρση συναγερμού…

Αρση συναγερμού για τα πέντε άτομα που οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως είναι αρνητικά σε κορονοϊό σήμανε χθες το απόγευμα. Πρόκειται για τρεις άνδρες, 26, 61 και 70 χρόνων αντίστοιχα και δύο γυναίκες 55 και 81 χρόνων. Και οι πέντε είχαν προσέλθει στα Επείγοντα του Αχιλλοπουλείου με συμπτωματολογία ύποπτη για κορονοϊό. Αφού ελήφθησαν επιχρίσματα μεταφέρθηκαν προληπτικά σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Σε εκκρεμότητα παραμένει η έκδοση ενός αποτελέσματος ακόμη που αφορά σε 55χρονη η οποία έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με γριπώδη συμπτώματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου