ΤΟΠΙΚΑ

Erasmus εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

erasmus-εξ-αποστάσεως-στο-πανεπιστήμιο-θεσσ-131526

Μέσω τηλεδιάσκεψης η νέα διακρατική συνάντηση για την ερευνητική δράση «Εμφυλη ισότητα στην εκπαίδευση» λόγω COVID – 19

Τον τρόπο να συνεχίσουν τις διακρατικές συναντήσεις στο πλαίσιο του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus για την «Εμφυλη ισότητα στην εκπαίδευση» χωρίς να υπάρχει ο φόβος του κορονοϊού, βρήκαν οι συμμετέχοντες στις δράσεις, ανάμεσα στους οποίους και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι συναντήσεις γίνονται πλέον με τηλεδιασκέψεις.

Αντικείμενο του ερευνητικού προγράμματος που έχει διάρκεια έως τον Αύγουστο του 2021 είναι η συστημική προσέγγιση ζητημάτων που αφορούν σε πολιτικές για την έμφυλη ισότητα στην εκπαίδευση. Οι εννέα συνολικά εταίροι που συμμετέχουν στην ανάπτυξη των δράσεων είναι Development Education Centre South Yorkshire (DECSY), Sheffield, UK, Sudwind Association For Development Policy and Global Justice, Vienna, Austria, OXFAM Italia, Florence, Italy, Forum zaSloboduOdgoja, Zagreb, Croatia, Peace Education Institute, Helsinki, Finland, University of Thessaly (UTH), Volos, Greece, Anthropolis Association, Budapest, Hungary, Center for Citizenship Education (CEO), Warsaw, Poland καιSlovenske Centrum pre Komunikaciu a Rozvoj, Bratislava, Slovakia.

Κύριος στόχος είναι η δημιουργία και διαμοίραση υλικού για τον αναστοχασμό και την μετατόπιση από στερεοτυπικές πρακτικές, προκαταλήψεις, αμηχανία αλλά και φόβο για την συζήτηση λεπτών ζητημάτων όπως αυτά εκδηλώνονται στο εκπαιδευτικό περιβάλλον όλων των βαθμίδων από την προσχολική στην πρωτοβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο στο πλαίσιο των μαθημάτων όσο και στην οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας γενικότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου