ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη για την απώλεια του Βασίλειου Μπαλτά

θλίψη-για-την-απώλεια-του-βασίλειου-μπ-131536

Απεβίωσε γνωστός διακεκριμένος φιλόλογος

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βασίλειος Μπαλτάς. Ο φιλόλογος αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, τα οποία τον είχαν περιορίσει στο σπίτι. Απεβίωσε στο σπίτι του χθες ενώ είχε δίπλα του αγαπημένα του πρόσωπα που του συμπαραστάθηκαν σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Ο Βασίλειος Μπαλτάς καταγόταν από την Καρδίτσα αλλά κατοικούσε στον Βόλο εδώ και πολλά χρόνια. Ο διακεκριμένος εκπαιδευτικός είχε υπηρετήσει στο Μουζάκι Καρδίτσας, το 2ο Αρρένων Βόλου και το Εκκλησιαστικό Λύκειο, όπου άφησε το δικό του στίγμα στην εκπαίδευση, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε το 1992 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Μαγνησίας και τους παλιούς του μαθητές, τους αποφοίτους του Γυμνασίου Μουζακίου του 1965, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν το 2000, ενώ το 2016 η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής μας Εκκλησίας, το Χρυσό Σταυρό με Δίπλωμα. Ο άτυχος 85χρονος ήταν παντρεμένος και από τον γάμο του απέκτησε δύο παιδιά και ένα εγγόνι.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Κυριακή στις 11:30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου