ΤΟΠΙΚΑ

Ένεση… ενίσχυσης στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου

ένεση-ενίσχυσης-στη-νοσηλευτική-υπη-131606

Επιπλέον επικουρικές νοσοκόμες σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και Μονάδα Λοιμώξεων για τη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων

Με επιχειρησιακό σχέδιο, που στοχεύει να μην απομείνει κανένα από τα κρίσιμα Τμήματα δίχως νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, η Νοσηλευτική Υπηρεσία δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η υπηρεσία αντιμετώπιζε πολλά κενά, που προκλήθηκαν εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και αρκετών αναρρωτικών αδειών. Το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού σήμανε συναγερμό. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι δύο παθολογικές κλινικές, οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης και η Μονάδα Λοιμώξεων, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του ιού, χρειάζονταν χέρια. Οι βάρδιες πρέπει να είναι καλυμμένες 24 ώρες το 24ωρο, όχι μόνο στην πρώτη γραμμή, αλλά και στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα του Αχιλλοπουλείου.

Σήμερα, έναν μήνα μετά τον συναγερμό, η κατάσταση δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί. Η Νοσηλευτική Υπηρεσία έχει ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.

Ειδικότερα 12 νοσηλεύτριες προσελήφθησαν ως επικουρικό προσωπικό από το υπουργείο Υγείας με διαδικασίες express. Εχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία και καθημερινά. Μαζί με τις άλλες μόνιμες νοσηλεύτριες έχουν αναλάβει την εξυπηρέτηση των περιστατικών που προσέρχονται ως ύποπτα για κορονοϊό κρούσματα στα isobox (κέντρα υποδοχής) και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στη Μονάδα Λοιμώξεων και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό που προσλήφθηκε από το υπουργείο Υγείας έχουν προστεθεί άλλες 10 νοσηλεύτριες. Πρόκειται για υπαλλήλους του Κέντρου Υγείας Βόλου, οι οποίες με απόφαση της 5ης ΥΠΕ μετακινήθηκαν στο Αχιλλοπούλειο και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη συναγερμού λόγω κορονοϊού. Συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που επίσης απασχολούνται στην προδιαλογή των περιστατικών και συνδράμουν στις Παθολογικές Κλινικές και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης. Ακόμη, επιπλέον δύο νοσηλεύτριες από τη Σχολή Νοσηλευτικής που λειτουργούσε στην Αγριά (έχει κλείσει λόγω της πανδημίας), ανήκουν πλέον στο δυναμικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και καθημερινά συμμετέχουν στις βάρδιες.

Ολες και όλοι έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται με βάση τις οδηγίες, που κάθε φορά δίνει ο ΕΟΔΥ, ώστε να είναι αποτελεσματικοί στην αποστολή που έχουν αναλάβει.

Το σημαντικότερο όλων ωστόσο στην παρούσα φάση είναι ότι στον σχεδιασμό έχει προβλεφθεί να υπάρχουν εφεδρείες σε νοσοκόμες, ώστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα και νοσήσουν κάποιοι, να μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς να προκληθούν προβλήματα στα νευραλγικά τμήματα.

«Δίνουμε μία μεγάλη μάχη και είμαστε τυχεροί που οι πολίτες της Μαγνησίας μάς στηρίζουν. Με δωρεές, με τον καλό τους λόγο, μα πάνω απ’ όλα με το να τηρούν τις οδηγίες για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Είναι συνειδητοποιημένοι και αυτό για εμάς, το νοσηλευτικό προσωπικό, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, διότι μπορούμε να δουλέψουμε με μεγαλύτερη ευχέρεια και λιγότερο άγχος», παρατήρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Κατερίνα Χαρανά, διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Αχιλλοπούλειο. Οσον αφορά στον προσωπικό αγώνα που δίνει η καθεμία και ο καθένας νοσηλευτής σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η κ. Χαρανά επισημαίνει πως όλοι είναι μία γροθιά και ότι ο στόχος όλων είναι να είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου