ΤΟΠΙΚΑ

Χρ. Χατζηχριστοδούλου: Το καλοκαίρι θα μειωθούν τα κρούσματα, δεν θα μηδενιστούν

χρ-χατζηχριστοδούλου-το-καλοκαίρι-θα-131957

Την κρισιμότητα που θα έχει ο Απρίλιος στην αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα επανέλαβε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Μιλώντας στο «MEGA» ο κ. Χατζηχριστοδούλου υποστήριξε ότι με βάση τις τελευταίες προβλέψεις ίσως η κατάσταση να είναι καλύτερη, ωστόσο είναι αρκετά νωρίς για να γνωρίζει κανείς αν θα περιοριστούν τα μέτρα προστασίας.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο καθηγητής το καλοκαίρι δεν αναμένεται να μηδενιστούν τα κρούσματα κορονοϊού, αλλά να μειωθούν κατά περίπου 40%.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηχριστοδούλου επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς αφενός πρόκειται για ένα νέο κορονοϊό, αφετέρου δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς τα μοντέλα της Γιουχάν ή της Ιταλίας με την Ελλάδα.

«Όταν θα έρθει ξανά ο χειμώνας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όμως δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί» υπογράμμισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα των περιορισμένων επαφών, καθώς είναι το μόνο που αποδίδει μέχρι στιγμής στη μάχη με τον κορονοϊό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου