ΤΟΠΙΚΑ

Απ. Ριζόπουλος: Να μην πληρώσει ο λαός μας τον «λογαριασμό» για τον κορονοϊό

απ-ριζόπουλος-να-μην-πληρώσει-ο-λαός-μ-132002

«Να μην «πληρώσει τον λογαριασμό» ο λαός μας για τον κορονοϊό. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί», αναφέρει σε δήλωσή του το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ριζόπουλου: «Εντύπωση προκαλούν οι τοποθετήσεις και το όψιμο ενδιαφέρον πολλών πολιτικών «παραγόντων» για τις ελλείψεις και τα μέτρα προστασίας, με αφορμή την πανδημία του κορωναϊού. Βουλευτές, δήμαρχοι και διάφοροι «πολιτευτές» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την «ατομική ευθύνη» και τον «εθελοντισμό» θέλοντας να ξεχάσουμε τις εγκληματικές ευθύνες τους για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ακόμη και τώρα, οι προσωπικές παρεμβάσεις τους, δεν αποσκοπούν στην άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αλλά σε μια ψευτοαντιπαράθεση – ψευτοαντιπολίτευση, που κύριο σκοπό έχει, τη συγκάλυψη και των ατομικών ευθυνών τους, που με τα «δυο χέρια» ψήφιζαν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Και ακόμη χειρότερα! «Βγάζουν μάτι» οι πολιτικές τους τοποθετήσεις! Τη στιγμή που ο λαός κινδυνεύει από την πανδημία, στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Εκμεταλλεύονται την υγειονομική κρίση, προβάλουν το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», όπως στο ζήτημα για αν θα «κλείσει» η παραλία, και την ίδια τη στιγμή, πετσοκόβονται εργασιακά δικαιώματα, οι εργαζόμενοι εργάζονται σε άθλιες συνθήκες συγχρωτισμένοι, χωρίς μέσα προστασίας, χαρίζουν πακτωλό εκατομμυρίων με επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές για χάρη της ανταγωνιστικότητας και τα κερδών των σε επιχειρηματικών ομίλων.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους! Να μην επιτρέψουμε ο λαός μας να «πληρώσει τον λογαριασμό». Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί! Οργανώνουμε τον αγώνα μας για τα δικαιώματά μας!»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου