ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος η κίνηση στην παραλία του Βόλου

τέλος-η-κίνηση-στην-παραλία-του-βόλου-132172

Δεκτή η πρόταση του Δήμου Βόλου, μετά από την εισήγηση της λιμενικής αρχής – Τι προβλέπει η απαγόρευση

Εγινε δεκτή από την Πολιτική Προστασία και ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, μετά από επικοινωνία με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, η πρόταση του Δήμου, με βάση την εισήγηση της Λιμενικής Αρχής Βόλου και τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του ΟΛΒ η επιβολή περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού, στην παραλία του Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορονοϊού κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι κλείνουν και οι παραλιακές ζώνες της Πάτρας.

Στον Βόλο ο περιορισμός αφορά στο τμήμα της παραλίας από την είσοδο του λιμανιού, δηλαδή την οδό Κ. Καρτάλη μέχρι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κτίριο «Παπαστράτος», και από την οδό Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την προέκταση της οδού Περραιβού.

Οι ημέρες και ώρες απαγόρευσης ορίζονται από μεθαύριο Δευτέρα 6 μέχρι 19 Απριλίου για τις καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου για τα Σαββατοκύριακα.

Υπεύθυνοι για την εφαρμογή του μέτρου ορίζονται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Η απόφαση

Αναλυτικά στην απόφασή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στην παραλία Βόλου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της προέκτασης της οδού Αργοναυτών κατά πλάτος από το ρείθρο του πεζοδρομίου έως και το ακραίο τμήμα του κρηπιδώματος και κατά μήκος από το ύψος της οδού Καρτάλη έως και το Πανεπιστήμιο και από το ύψος της οδού Φιλελλήνων καθ’ όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου έως και την προέκταση της οδού Περραιβού, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID – 19. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύσει από 6-4-2020 και ώρα 14:00 και για 14 ημέρες, ήτοι μέχρι 06:00 της 19-4- 2020.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ώς και Παρασκευή) από 14:00 έως 08:00 της επομένης και καθ΄όλο το 24ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων για τη λήψη μέτρων που αφορούν σε ελλιμενισμένα σκάφη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μόνο για λόγους ασφαλείας σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου γεγονότος, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους. Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας».

Η απόφαση υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω ζήτημα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου και η λιμενάρχης Βόλου Βασιλική Κωνσταντά, που συμφώνησαν στο κλείσιμο της παραλίας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σύσκεψης προκάλεσε την Παρασκευή αντιδράσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου