ΤΟΠΙΚΑ

Την πρόοδο της ύλης ανά Λύκειο ζήτησε το Υπουργείο Παιδείας

την-πρόοδο-της-ύλης-ανά-λύκειο-ζήτησε-τ-132532

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πανελλαδικών, όποτε κι αν γίνουν – Καμία καθυστέρηση στις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας έως 10 Μαρτίου

Καμία καθυστέρηση στη διδακτέα ύλη έως και τις 10 Μαρτίου, οπότε και έγιναν τα τελευταία μαθήματα στα σχολεία πριν το κλείσιμό τους στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού, δεν παρατηρείται για τους μαθητές της γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπαιδευτικών, η ύλη έχει προχωρήσει με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και κανένα σχολείο δεν υπολείπεται. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια στάλθηκαν χθες στο Υπουργείο Παιδείας που ζήτησε ενημέρωση στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πανελλαδικών εξετάσεων η διεξαγωγή των οποίων θα κριθεί από την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Εκπαιδευτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν στα μέσα του καλοκαιριού και η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές θα είναι περιορισμένη και συγκεκριμένα ό,τι διδάχθηκε στα δημόσια σχολεία έως και τις 10 Μαρτίου, πριν δηλαδή κλείσουν εξαιτίας της υγειονομικής απειλής.

Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. Προς το παρόν μαζική είναι η συμμετοχή των μαθητών της γ’ τάξης των Λυκείων της Μαγνησίας στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα. Χαρακτηριστικό του ζήλου των μαθητών είναι ότι μαθητής κατέθεσε αίτηση στέλνοντας το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail του σχολείου από το περασμένο Σάββατο, πριν δηλαδή οι σχολικές μονάδες λάβουν την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και ενημερώσουν τους μαθητές τους για την κατάθεση των δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές συνεχίζονται έως και τις 9 Απριλίου. Στην αίτηση, την οποία οι μαθητές και απόφοιτοι αποστέλλουν στο σχολείο τους, δηλώνουν ομάδα προσανατολισμού προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε σχολές συγκεκριμένου πεδίου, αν θα δώσουν ειδικά μαθήματα ή αν επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές ή ΤΕΦΑΑ. Πέρυσι στις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν λάβει μέρος 1.451 υποψήφιοι μέσω ΓΕΛ και 343 μέσω ΕΠΑΛ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου