ΤΟΠΙΚΑ

Δίπλα στον πολίτη το παράρτημα Βόλου του Ερυθρού Σταυρού

δίπλα-στον-πολίτη-το-παράρτημα-βόλου-τ-133766

Το παράρτημα Βόλου συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, παρά τον κορονοϊό

Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η δράση του Ερυθρού Σταυρού στον Βόλο παρά τον κορονοϊό και τα αυξημένα μέτρα πρόληψης.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, νοσηλευτές και γιατροί, σε δύο ομάδες των εφτά ατόμων συνδράμουν με κάθε ευκαιρία τους πολίτες που έχουν ανάγκη σε φάρμακα ή τρόφιμα, ενώ πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων πρόληψης στις φυλακές Βόλου και στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος, Δημήτρης Κουτρούμπας, λέει ότι οι εθελοντές πάνε παντού όπου και όποτε τους ζητηθεί και στο πλαίσιο αυτό το προηγούμενο διάστημα ενίσχυσαν ηλικιωμένα άτομα μοναχικά που βρίσκονταν σε ανάγκη.

«Εμείς δεν έχουμε ελαττώσει ούτε τις διαδρομές μας, ούτε την προσέλευσή μας. Τα γραφεία μας στην οδό Αναλήψεως με Γαμβέτα (1ος όροφος) λειτουργούν κανονικά και το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες είναι 2421056001.

Οι εθελοντές εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μόνο τις διαλέξεις έχουμε σταματήσει για να αποφεύγεται ο συνωστισμός», τονίζει.

Οποιοσδήποτε χρειάζεται βοήθεια μπορεί να απευθύνεται στον Ερυθρό Σταυρό. «Στο παρελθόν έχουμε περάσει και άλλες δύσκολες καταστάσεις, όπως με την ελονοσία και την εποχική γρίπη, η οποία σκοτώνει κάθε χρόνο πάνω από 500.000 κόσμου. Ομως υπάρχουν τα εμβόλια και τα αντιικά φάρμακα που βοηθούν στα συμπτώματα. Οι πολίτες θα πρέπει να εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και να βρίσκονται σε καραντίνα. Να κάνουν μόνο τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις», τονίζει.

Οπως σημειώνει, «πρόκειται για απαραίτητα μέτρα για τη μη εξάπλωση του φονικού ιού. Οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν πολύ τα fake news που κυκλοφορούν. Ακούγονται διάφορες γελοιότητες που φθάνουν τα όρια της προδοσίας έναντι των υπολοίπων. Κανείς δεν έχει διάθεση να λαμβάνει μέτρα. Κανείς δεν θέλει να νοσηλευτεί ή να πεθάνει. Οι διακινητές τους πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν», τονίζει.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έχουν εφοδιαστεί με απαραίτητο υλικό ατομικής προστασίας και υγιεινής και όπως πάντοτε έτσι και τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου