ΤΟΠΙΚΑ

Επιχορήγηση του Δήμου Βόλου για συσσίτια

επιχορήγηση-του-δήμου-βόλου-για-συσσί-133835

Ηδη σε τοπικό επίπεδο το «Βοήθεια στο Σπίτι» ενισχύει επιπλέον 55 άτομα μετά το κλείσιμο των Σπιτιών Γαλήνης

Στη λίστα των Δήμων, μετά τους 66 του λεκανοπεδίου Αττικής, που θα επιχορηγηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενίσχυση των δομών σίτισης πολιτών που βρέθηκαν σε ανάγκη εξαιτίας της υγειονομικής απειλής του κορονοϊού, εντάσσεται ο Δήμος Βόλου.

Είναι ίσως ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που μετά το κλείσιμο Σπιτιών Γαλήνης ανέλαβε να δίνει καθημερινά συσσίτιο σε ανθρώπους που βρέθηκαν επί ξύλου κρεμάμενοι.

Τη δράση για τη διανομή συσσιτίων σε ανθρώπους, που εξαιτίας του κορονοϊού βρίσκονται σε δυσχερή θέση και δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των Δήμων και την Εκκλησία και οι έχοντες ανάγκη θα λαμβάνουν καθημερινά δύο γεύματα στο σπίτι.

Το πρόγραμμα ξεκινά από την Αττική για τη σίτιση 30.000 πολιτών, σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλους Δήμους και θα έχει διάρκεια σε πρώτη φάση ενάμιση μήνα.

Χθες, η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ παρέλαβε έγγραφο από την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, με το οποίο καλούνταν να δηλώσει τους δικαιούχους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τους νέους έχοντες ανάγκη εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τον κορονοϊό, τον αριθμό του προσωπικού και των οχημάτων που μπορεί να συνδράμει στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» καθημερινά φαγητό και εξυπηρέτηση σε ανάγκες όπως φάρμακα, ψώνια κ.ά. παρέχονται σε 891 ωφελούμενους. «Επιπλέον 55 άτομα λαμβάνουν καθημερινά φαγητό από την ίδια δομή, που επεκτάθηκε μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου και με βάση τις ανάγκες που καταγράψαμε στις δύο γραμμές S.O.S.», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Βάσει της καταγραφής, προσωπικό 39 ατόμων έχει επωμιστεί το έργο της παροχής κατ’ οίκον βοήθειας, με επτά οχήματα του προγράμματος και επιπλέον δύο που χρησιμοποιούνται σε δύο βάρδιες πρωί και απόγευμα για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων μέσω της διπλής γραμμής S.O.S. που λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (24213 – 53140 και 24213 – 53158).

«Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και μας έχει δώσει εντολή να βοηθάμε όπου υπάρχει ανάγκη. Είμαστε ο πρώτος Δήμος στη χώρα που καλύψαμε τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν για όσους έχασαν το συσσίτιο από τα Σπίτια Γαλήνης που έκλεισαν και καθημερινά ανταποκρινόμαστε σε επιπλέον αιτήματα σίτισης», τόνισε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου