ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί για αποκλεισμό τους από τα μέτρα ενίσχυσης

διαμαρτύρονται-οι-φαρμακοποιοί-για-α-134030

Εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση

Φωνή διαμαρτυρίας υψώνουν οι φαρμακοποιοί της περιοχής και όλης της Ελλάδας, διότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη περίοδο. Κεντρικά, αλλά και τοπικά έχουν γίνει διαβήματα, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, λόγω της κάθετης μείωσης της κίνησης, που αγγίζει το 90% στα φαρμακεία και να βρεθεί λύση.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε συνδυασμό με τη μειωμένη κίνηση που σημειώνεται και στα ιατρεία, συνθέτουν νέα δεδομένα για τα μέλη του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου. «Μετά τη μεγάλη ζήτηση των πρώτων ημερών σε αντισηπτικά χεριών, οινόπνευμα και μάσκες, δεν υπάρχει πλέον κίνηση, γιατί λόγω της απαγόρευσης ο κόσμος δεν βγαίνει έξω» υπογραμμίζει ο Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος του τοπικού συλλόγου.

Λόγω της πανδημίας έχουν εξαντληθεί, στο μεταξύ, τα αποθέματα των φαρμακείων σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά χεριών και οινόπνευμα, αλλά όπως αναφέρει ο πρόεδρος αναμένεται να δοθεί πολύ σύντομα λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες που έχουν δρομολογηθεί αναμένεται να αποσταλούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και η σταθερή ζήτηση που καταγράφεται.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πολλοί Βολιώτες ζητούν ενισχυτικά του οργανισμού, βιταμίνες, παυσίπονα, θερμόμετρα και είδη που ενδείκνυνται, γενικότερα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται με τη δέουσα κοινωνική ευαισθησία, με τον πρόεδρο να τονίζει ότι: «Ούτως ή άλλως πάντα στηρίζαμε τις κοινωνικές ομάδες που είναι και οι πιο ευάλωτες και πιο ευαίσθητες και πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, πολύ περισσότερο τώρα, που δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες, διότι έχουν σταματήσει οι εργασίες».

Μεταφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη φωνή αγανάκτησης των συναδέλφων του, υπογραμμίζει ότι «η πολιτεία δεν αναγνωρίζει, δυστυχώς, την προσφορά μας, σε αντίθεση με την κοινωνία, τους πολίτες, που γνωρίζουν ότι τα μόνα σημεία που είναι ευκολοπρόσιτα όλο το 24ωρο από έναν πολίτη είναι τα φαρμακεία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει υποχρεωτικά ένας φαρμακοποιός να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν όλο το 24ωρο».

Στο μεταξύ, οι καθημερινοί τζίροι είναι ελάχιστοι έως μηδενικοί κατά δήλωση του προέδρου, ο οποίος επισημαίνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού έχουν αντίκτυπο σε όλους τους κλάδους, χωρίς να εξαιρούνται τα φαρμακεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου