ΤΟΠΙΚΑ

Ρολάν Φίσερ: Στη Γαλλία οι μετακινήσεις έχουν χρόνους

ρολάν-φίσερ-στη-γαλλία-οι-μετακινήσει-134057

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αλλόφρονα κατάσταση, λόγω των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων που συνεχώς αυξάνονται

«Εγκλειστοι» και τρομοκρατημένοι είναι Γάλλοι, οι οποίοι βρίσκονται στη δίνη του κορονοϊού. Ο πρόξενος της Γαλλίας στον Βόλο Ρολάν Φίσερ είπε ότι τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αλλόφρονα κατάσταση, καθώς δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν στα αυξανόμενα κρούσματα του κορονοϊού.

Μεταφέροντας το κλίμα από συγγενείς και φίλους του ο κ. Φίσερ λέει ότι η Αλσατία είναι η πιο χτυπημένη από τον φονικό ιό περιοχή. «Τα μέτρα πρόληψης είναι πιο αυστηρά σε σχέση με την Ελλάδα. Εκεί μπαίνουν χρόνοι στις μετακινήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Γαλλία θρηνεί κάθε μέρα εκατοντάδες νεκρούς. Προχθές τα θύματα του κορονοϊού ήταν 499, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 52.128.

«Τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις παρατάθηκαν για άλλες 14 μέρες. Απ’ ό,τι φαίνεται τα κρούσματα είναι αυξημένα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές», σημειώνει ο ίδιος.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. «Ολοι βρίσκονται στο σκοτάδι και διακατέχονται από μεγάλη αγωνία για το αύριο. Εχουν κλείσει τα πάντα και όλοι βρίσκονται σε καραντίνα», προσθέτει.

Ο κ. Φίσερ λέει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πιο άνετη και χαλαρή και δικαιολογημένα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του κορονοϊού έχουν εγκλωβίσει αρκετούς Γάλλους στην Ελλάδα. Ο πρόξενος λέει ότι «το περασμένο Σαββατοκύριακο τρεις Γάλλοι μέλη πληρώματος καταμαράν δεν μπορούσαν να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Βόλου. Επιπλέον, χθες συμπατριώτης, που βρίσκεται επίσης στον Βόλο, ζητούσε πληροφορίες αν γίνεται επαναπατρισμός εκ μέρους της Γαλλίας, κάτι που δεν συμβαίνει και αναζητούσε να δει πώς θα μεταφράσει τα κατάλληλα έγγραφα που χρειάζεται να έχει μαζί του για να ταξιδέψει, καθώς ενημερώθηκε ότι υπάρχει μία πτήση το Σάββατο από την Αθήνα που τον ενδιαφέρει. Το προηγούμενο διάστημα τα προβλήματα ήταν ακόμη μεγαλύτερα. Υπήρχαν εγκλωβισμένοι σε τροχόσπιτα που ήθελαν να περάσουν την καραντίνα στην Ελλάδα και τον Βόλο και χειρίστηκε το θέμα η Θεσσαλονίκη», ενημερώνει και τονίζει ότι τα περισσότερα ζητήματα που προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν με κατάλληλους χειρισμούς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου