ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός

ο-ολυμπιακός-παραμένει-ζωντανός-406623

Ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός, είναι ενωμένος, έχει έναν υπέροχο κόσμο, είναι διεκδικητικός και αισιοδοξεί ότι τη νέα χρονιά θα έρθει η δικαίωσή του. Όλα αυτά φάνηκαν προχθές το βράδυ στο Σουίπας Παλλάς, στις Αλυκές, όπου η οικογένεια του Ολυμπιακού αποχαιρέτησε με κέφι μια χρονιά γεμάτη ευχάριστα, δυσάρεστα και… πρωτοφανή γεγονότα πριν τις νέες δικαστικές μάχες του 2012.

Το μήνυμα «Είμαστε ακόμα ζωντανοί» έδωσαν διοίκηση, κόσμος και αθλητές του Ολυμπιακού σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου πολλές φορές ακούστηκε το όνομα του Αχιλλέα Μπέου.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Γ. Μουλάς μίλησε για ενότητα και διεκδίκηση με αισιοδοξία για το δίκαιο απέναντι σε όλους όσους πολέμησαν την ομάδα και την πόλη, ενώ ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου που έδωσε το παρών χειροκρότησε τόσο τις ομιλίες των κ.κ. Μουλά και Μποτσιβάλη, αλλά τις βραβεύσεις αθλητών και παλαιμάχων με συγκινητική στιγμή αυτή της βράβευσης του Τακη Γιαννόπουλου. Επίσης χειροκρότησε τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. και όσους βοηθούν, ενώ άκουσε με προσοχή τις εξελίξεις και τις διεκδικήσεις από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη που στη συνέχεια έκανε και την έκπληξη τραγουδώντας και αποδοκίμασε αυτούς που έφεραν τον Ολυμπιακό σε αυτή την κατάσταση. Έδειξε όμως ότι παραμένει ζωντανός και διεκδικεί… να επιστρέψει εκεί που δικαιούται και ανήκει.

Φάκος κατά Πιλάβιου

Μετά τις αποκαλύψεις για την απειλή της ΦΙΦΑ κατά της ΕΠΟ για το αυτοδιοίκητο από τις βολιώτικες καταγγελίες και ο πρώην πλέον αθλητικός εισαγγελέας εστράφη κατά της Ομοσπονδίας. Η ΕΠΟ διεκπεραιώνει επιθυμίες, εντολές και επιταγές ορισμένων, οι οποίοι ήθελαν και θέλουν να δρουν ανεξέλεγκτοι» και «ο Πιλάβιος κάνει ό,τι του ζητήσουν» δηλώνει ο Ανδρέας Φάκος για τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Μετά τον πρώην ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Αντωνακάκη, έρχεται η σειρά του Ανδρέα Φάκου να ταράξει εκ νέου τα «νερά» της ΕΠΟ, παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Real Sports. Ούτε ο Δημήτρης Γόντικας ξέφυγε από τον κ. Φάκο, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος είχε την… τιμητική του.

Ο Α. Φάκος μίλησε για τους λόγους που τον έδιωξαν από το πόστο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τι ακριβώς θέλει η ΕΠΟ; Να υπάρξει κάθαρση; Πρέπει τότε με τον τρόπο της να αποσαφηνίσει αυτό που θέλει, διότι αυτό που φάνηκε είναι ότι διεκπεραιώνει επιθυμίες, εντολές και επιταγές ορισμένων, οι οποίοι ήθελαν και θέλουν να δρουν ανεξέλεγκτοι. Ισχυρών ή ανίσχυρων δεν έχει σημασία. Είναι αυτός ο ρόλος της; Όχι…», δηλώνει αρχικά και προσθέτει:

«Δεν μας είπε κανείς κάτι μεμπτό, αντίθετα ο Πιλάβιος και ένα διευθυντικό στέλεχος της ΕΠΟ έλεγαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και επαινούσαν το έργο μας. Όταν η γνωστή υπόθεση με τα στημένα ήρθε στα χέρια μας ήρθε από πάνω μας και μας έλεγε πως θα την μεθοδεύσουμε». Υπενθυμίζουμε πως ο Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε πρόσφατα ότι ο λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκαν οι δύο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ήταν λόγοι… ροτέισον.

Συνεχίζει λοιπόν ο κ. Φάκος υπογραμμίζοντας: «Αιφνιδίως όμως έκανε δεκτό το αίτημα της Σούπερ Λίγκας για την απομάκρυνσή μας. Τι μέτρησε ο Πιλάβιος; Το βάρος μας, αν παχύναμε ή όχι και μας έκοψε; Γιατί δικαστικές γνώσεις δεν έχει. Ας βγει να μας πει τι. Αυτές οι αηδίες που επικαλούνται ότι εμείς κάναμε δηλώσεις είναι σαχλαμάρες. Σε δημοκρατική χώρα ζούμε, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα τηλέφωνα.

Ο Πιλάβιος έκανε ότι του υπέδειξε ο συνεταιρισμός της Λίγκας. Όλοι τους ήθελαν και θέλουν να είναι ανεξέλεγκτοι. Το πρόβλημα το έχει ο ίδιος. Ο έμπιστός του και σύμβουλός του, υπάλληλος της ΕΠΟ, ήρθε και μας είπε πως η απόφαση είναι απαράδεκτη και δεν υπάρχει θέμα. Αν είναι τέτοια η νοοτροπία τους χίλιες φορές που έφυγα. Ντρέπομαι ειλικρινά για τη χώρα που ζω. Ο Πιλάβιος έκανε το ρυμουλκό στη Λίγκα και δεν τόλμησε ούτε να μειοψηφήσει».

Ο λάβρος Ανδρέας Φάκος συνεχίζει σαν πραγματικός καταπέλτης και κάνει λόγο για «γκάφα» της ΕΠΟ: «Το αστείο είναι ότι η ΕΠΟ δεν κοινοποίησε την απόφασή της αντικατάστασής μας και μέχρι να οριστούν άλλοι – που δεν το βλέπω – τον ρόλο μας θα εκτελούν τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ, δηλαδή ο Πιλάβιος, ο Οικονομίδης, νομίζω ο Γκιρτζίκης και ο Παυσανίας, και μεταξύ αυτών και ένας υπάλληλος της ΕΠΟ. Δεν ντρέπονται λιγάκι… Από που και ως που θα ασκούν πειθαρχικό έλεγχο οι άσχετοι;…».

Όσο αφορά την UEFA και τις εξηγήσεις που θα πρέπει να δώσει ο Πιλάβιος: «Είμαι περίεργος να δω τι θα πει στον Πλατινί για την αντικατάστασή μας. Τι θα του πει; Ότι έδιωξα εισαγγελείς και όρισα έμπορο φρούτων, γιατρό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, που δεν έχουν καμία σχέση με το πειθαρχικό δίκαιο; Όποια απόφαση κι αν πάρουν είναι παράνομη, δεν στέκεται γιατί δεν είναι δικαστές. Ας κάνουν ότι τους γουστάρει…»

Τέλος, αναφορικά με το πως βλέπει το μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς καταστράφηκε ένα μεγάλο έργο. Όποιος κι αν έρθει τώρα δεν πρόκειται να κάνει δουλειά γιατί ξέρει ότι αν τους αρέσει θα φαγωθεί. Οι μεγαλοπαράγοντες δεν θέλουν να εφαρμόζεται σε βάρος τους ο νόμος. Η κάθαρση βεβαίως δεν έχει τελειώσει. Θα ανοίξουν λογαριασμοί στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ρωσία. Από την Μαλαισία αποκλείεται να προκύψουν στοιχεία. Δεν είμαι αισιόδοξος. Ασκήσαμε τόσες διώξεις και στο τέλος όλοι βγήκαν αθώοι, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Στηριχθήκαμε σε στοιχεία που πήραμε από τη ΓΑΔΑ, την UEFA, τον ΟΠΑΠ, υπήρχαν πολλά στοιχεία. Εγώ ας πούμε ότι έκανα λάθος, αλλά και η UEFA; Αν είναι έτσι το ποδόσφαιρό μας και οι ομάδες παρουσιάζονται σαν αθώες περιστερές εγώ ντρέπομαι ειλικρινά για τη χώρα μου. Ένα άλλο που πρέπει να επισημάνω είναι για τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γόντικα. Δεν ντρέπεται λίγο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού; Να μας λέει ότι στηρίζει το έργο μας και στην ψηφοφορία να είναι εναντίον μας; Ντροπή του…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου