ΤΟΠΙΚΑ

Μοδίστρες στον Βόλο ράβουν μάσκες!

μοδίστρες-στον-βόλο-ράβουν-μάσκες-134637

Συνεχίζει τις ενέργειες στη μάχη κατά του κορονοϊού ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Πήραν μπροστά ραπτομηχανές στον Βόλο, ετοιμάζοντας προστατευτικές μάσκες, πολύτιμες στη μάχη αναχαίτισης του κορονοϊού. Μία ακόμη πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη, βρίσκοντας πρόθυμους εθελοντικούς συμπαραστάτες, τους οποίους ολόψυχα ευχαριστεί.

Σημείο αναφοράς της νέας προσπάθειας αποτελεί το γνωστό μοδιστράδικο της Ιωάννας Κανατά, στο εμπορικό κέντρο του Βόλου. Από χθες οι μηχανές ξεκίνησαν τη ραφή μασκών με ειδικό ύφασμα, το λεγόμενο «χειρουργικό». Το κόστος του υφάσματος, των υπολοίπων υλικών και της μεταφοράς κάλυψε ο βουλευτής, ενώ τρεις μοδίστρες προσφέρθηκαν εθελοντικά να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, ώστε τις επόμενες ημέρες να παραδίδονται σταδιακά μάσκες εκεί που υπάρχει ανάγκη (υγειονομικές υπηρεσίες και σώματα ασφαλείας).

Συμμετοχή στην προσπάθεια είχε ο γνωστός υφασματέμπορος του Βόλου Μιχάλης Σαμπεθάι, ο οποίος σε ημέρες κλειστών σημείων διακίνησης προϊόντων έκανε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να εξασφαλιστούν τα υλικά που απαιτούνται.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει σχετικά:

«Είναι αυτές οι ηρωικές προσπάθειες, τη δύσκολη εποχή του κορονοϊού, που σκορπούν συγκίνηση. Θέλω να απευθύνω εγκάρδιες ευχαριστίες σε τρεις μοδίστρες του Βόλου, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση προσφοράς, καθώς και σε γνωστούς επαγγελματίες, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, μας εξασφάλισαν τα αναγκαία υλικά. Ολόψυχες ευχαριστίες από την πλευρά μου στη γνωστή μοδίστρα του Βόλου Ιωάννα Κανατά, καθώς και στον έμπορο υφασμάτων Μιχάλη Σαμπεθάι, που παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες μεταφοράς, εξασφάλισε τα αναγκαία τόπια υφάσματος.

Από σήμερα, με την εθελοντική συμβολή όλων μας θα παράγονται εκατοντάδες μάσκες για να προσφερθούν σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών και σωμάτων ασφαλείας. Ολοι μαζί θα νικήσουμε!!!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου