Προστατευμένοι οι τρόφιμοι στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-04-01, 16:30:08
Προστατευμένοι οι τρόφιμοι στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Αυστηρά μέτρα πρόληψης ενάντια στη μετάδοση και τη διασπορά του κορονοϊού 

Δίπλα στους τροφίμους του Ιδρύματος Ανήλικων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του κορονοϊού η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη.

Από τις αρχές ακόμη του Μαρτίου είχαν απαγορευτεί οι επισκέψεις στο Ιδρυμα, ώστε κανένα από τα παιδιά να μη βρεθεί σε κίνδυνο, ενώ υπήρξε ενημέρωση όλων των διευθυντών των κατά τόπους Ιδρυμάτων για τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα.

Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις σταμάτησαν, ενώ το Ιδρυμα έκλεισε τις πόρτες του και δεν δέχεται επισκέψεις όπως από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεων Κρατουμένων ή τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι δεν μπορούν ούτως ή άλλως να μετακινηθούν. Μόνο οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού επισκέπτονται τα παιδιά και τα θερμομετρούν σε καθημερινή βάση και μάλιστα δύο φορές την ημέρα.

Επίσης θερμομετρούνται και οι υπάλληλοι, οι οποίοι εφαρμόζουν επίσης αυστηρά τις κατευθυντήριες οδηγίες.

Το Ιδρυμα είναι εφοδιασμένο με γάντια, μάσκες και αντισηπτικά υλικά που χορήγησε το υπουργείο, ενώ το προσωπικό έχει επιπλέον και ειδικές φόρμες, που φορά όταν έχει νεοεισερχόμενο τρόφιμο.

Οταν ένα παιδί εισέρχεται στο Ιδρυμα για πρώτη φορά, απομονώνεται σε ειδικό θάλαμο που έχει διαμορφωθεί μέχρι να πιστοποιηθεί ότι δεν έχει εκτεθεί στον νέο κορονοϊό και στη συνέχεια συναναστρέφεται με τα υπόλοιπα παιδιά.

Παράλληλα έχουν απαγορευτεί και οι έξοδοι των παιδιών που θα μπορούσαν να εκθέσουν τους ανήλικους στον ιό. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η διαχείριση της κατάστασης θα ήταν πολύ δύσκολη.

Οι τρόφιμοι δεν θα λάβουν άδεια προκειμένου να επισκεφθούν τις οικογένειές τους αν και ανησυχούν για αυτές λόγω των μέτρων πρόληψης.

Αυτή τη στιγμή στο Ιδρυμα φιλοξενούνται περί τα 20 - 25 παιδιά, τα οποία είναι ηλικίας έως 18 ετών και κατάγονται από όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Το Ιδρυμα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Εκτός των ανωτέρω μέτρων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεριμνά και για τις απολυμάνσεις των χώρων του. Την περασμένη εβδομάδα έστειλε ειδικό συνεργείο που καθάρισε το κτίριο και απολύμανε ακόμη και τα οχήματα των υπαλλήλων. Οι απολυμάνσεις αναμένεται να συνεχιστούν ανά τακτά διαστήματα, ίσως και σε εβδομαδιαία βάση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=