ΤΟΠΙΚΑ

«Ασπίδα» στον κορονοϊό με νέο εξοπλισμό για ΤΕΠ, παθολογικές κλινικές και ΜΕΘ

ασπίδα-στον-κορονοϊό-με-νέο-εξοπλισ-138100

Ενα εκατομμύριο ευρώ διεκδικεί το Νοσοκομείο Βόλου από τα 7 εκατ. που θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να «θωρακίσει» τις Κλινικές με επιπλέον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό είναι αποφασισμένο το Νοσοκομείο Βόλου. Προς αυτή την κατεύθυνση καταρτίζεται πρόταση για την προμήθεια μηχανημάτων (μόνιτορ, αναπνευστήρες κ.α.), μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω του κορονοϊού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης για όλη τη Θεσσαλία είναι 7.000.000.000 ευρώ. Το Νοσοκομείο Βόλου διεκδικεί να «κλειδώσει» ποσό 1 εκατ. ευρώ. για να ενισχύσει συγκεκριμένες κλινικές και Τμήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον φονικό ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Ντόκος χθες συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των Κλινικών αλλά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. Τους ζήτησε να καταγράψουν τις ανάγκες που υπάρχουν και δόθηκαν οδηγίες για την άμεση σύνταξη της μελέτης που θα υποβληθεί στη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020..

Μέσω της συγκεκριμένης χρηματοδότησης σχεδιάζεται να εξοπλιστούν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι δύο Παθολογικές Κλινικές, η Μονάδα Λοιμώξεων που έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες του κορονοϊού, όπως επίσης και η Παιδιατρική Κλινική.

«Πρόκειται για τα πλέον νευραλγικά τμήματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή «του πυρός» και έχει προτεραιότητα η ενίσχυσή τους με επιπλέον εξοπλισμό, τονίζονταν από στελέχη του ΓΝΒ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σημειώνεται πως για να «τρέξει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, μετά από συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τροποποιεί το ΕΣΠΑ, ώστε να διαθέσει 7 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας.

Επιπλέον η Περιφέρεια έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να υποβάλει άμεσα πρόταση εξειδίκευσης για Νέα Δράση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 για Εξοπλισμούς υγείας στις Δημόσιες Δομές Υγείας της Θεσσαλίας, με προτεραιότητα στις σχετικές με τα μέτρα για κορονοϊό και επίσης να εγκριθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα προβλέπεται η κατάργηση απαίτησης έκδοσης απόφασης «Έγκρισης Σκοπιμότητας» για τα έργα που αφορούν σε προμήθειες υγείας που σχετίζονται με τη νόσο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την προμήθεια ειδών στα νοσοκομεία από κάθε πηγή χρηματοδότησης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου