ΤΟΠΙΚΑ

Αιτήσεις για πανελλαδικές εν μέσω κορονοϊού

αιτήσεις-για-πανελλαδικές-εν-μέσω-κορ-138141

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις, καθώς τα σχολεία είναι κλειστά λόγω της πανδημίας

Αιτήσεις εν μέσω κορονοϊού για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις καλούνται να υποβάλλουν από χθες τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των γενικών και επαγγελματικών λυκείων και της Μαγνησίας. Με τα πάντα να είναι ρευστά λόγω της πανδημίας οι φετινοί υποψήφιοι καλούνται να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη «μάχη» που θα κρίνει την εισαγωγή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από χθες διευθυντές και καθηγητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων της Μαγνησίας επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ειδοποιήσουν μέσω e-mail αλλά και τηλεφωνικά τους μαθητές της γ’ τάξης των σχολείων τους για την υποχρέωσή τους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις εφόσον το επιθυμούν. Πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται κανονικά στα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και οι μαθητές συμπληρώνουν τις αιτήσεις που τους δίνονται εκτυπωμένες από το σχολείο, δεδομένης όμως της υγειονομικής κρίσης και καραντίνας, η διαδικασία καθυστέρησε φέτος και οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη, οι τελειόφοιτοι αλλά και απόφοιτοι προηγούμενων ετών που θέλουν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές θα πρέπει να κατεβάσουν την αίτηση από την ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr ή από την ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους.

Στην ίδια αίτηση θα δηλώσουν ομάδα προσανατολισμού προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε σχολές συγκεκριμένου πεδίου, αν θα δώσουν ειδικά μαθήματα ή αν επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές ή ΤΕΦΑΑ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν αποστείλει τις αιτήσεις τους συμπληρωμένες στο email των σχολείων τους έως τις 9 Απριλίου προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων τους μέσω της πλατφόρμας myschool. Οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν τη διαδικασία χωρίς να υπάρχει τίποτα χειροπιαστό για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Πότε θα γίνουν, υπό ποιες συνθήκες…

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι μόλις ανακοινωθούν ημερομηνίες και ανοίξουν τα σχολεία να τρέξουμε τη διαδικασία», σημείωσε η κ. Φασουράκη.

Σημειώνεται ότι πέρυσι στις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν λάβει μέρος 1.451 υποψήφιοι μέσω ΓΕΛ και 343 μέσω ΕΠΑΛ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου