ΤΟΠΙΚΑ

2.721 ψηφιακές τάξεις γυμνασίου – λυκείου λειτουργούν στη Μαγνησία για την τηλεκπαίδευση

2-721-ψηφιακές-τάξεις-γυμνασίου-λυκείου-138155

Βολιωτάκια μπροστά στις τηλεοράσεις τους για το τηλεοπτικό σχολείο!

Στις 2.721 ανέρχονταν έως και το περασμένο Σάββατο οι ψηφιακές τάξεις- μαθήματα που συστήθηκαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης για μαθητές γυμνασίου και λυκείου που συνεχίζουν τα μαθήματα έστω και διαδικτυακά λόγω… καραντίνας.

Ο αριθμός των ψηφιακών τάξεων δείχνει τον ενθουσιασμό με τον οποίο εκπαιδευτικοί και μαθητές «αγκάλιασαν» την τηλεκπαίδευση για τη συνέχιση της σχολικής χρονιάς μέσω διαδικτύου και για όσο διάστημα ισχύσουν τα προληπτικά μέτρα για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού.

Μολονότι η τηλεκπαίδευση ισχύει μόλις μια εβδομάδα και τα γυμνάσια εντάχθηκαν στην πλατφόρμα μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο αριθμός των ψηφιακών τμημάτων που έχει συσταθεί δείχνει το επίπεδο ετοιμότητας υπάρχει για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και με στόχο να μην χαθεί η σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ρηγώ Φασουράκη έως και το Σάββατο το μεσημέρι είχαν συσταθεί 1.990 ψηφιακές τάξεις ασύγχρονης εκπαίδευσης στις οποίες συμμετέχουν 1.008 εκπαιδευτικοί και 8.301 μαθητές. Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές τάξεις είναι ο αριθμός των τμημάτων επί των μαθημάτων που γίνονται στα σχολεία.

Σε επίπεδο σύγχρονης εκπαίδευσης συστάθηκαν και λειτουργούν 731 ψηφιακές τάξεις στις οποίες συμμετέχουν 458 εκπαιδευτικοί και 3.904 μαθητές. «Καθημερινά όμως συστήνονται και νέα τμήματα για μαθήματα», εξηγεί η κ. Φασουράκη.

Μαθητές σε τηλεοπτικό σχολείο

Σε επίπεδο δημοτικών σχολείων, η προθεσμία εγγραφής στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης εξέπνευσε χθες σύμφωνα με τον προϊστάμενο τη Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργο Πολύζο.

Ωστόσο, σε κάποια δημοτικά σχολεία η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε σε διπλό επίπεδο: μαθητές έχουν λάβει μέσω της πλατφόρμας ασκήσεις που καλούνται να παραδώσουν ενώ από χθες ξεκίνησαν μαθήματα και μέσω τηλεόρασης!

Βολιωτάκια με e-mail που έλαβαν οι γονείς τους καλούνταν να καθίσουν στην άνεση του σαλονιού του σπιτιού τους, να ανάψουν τηλεόραση και να παρακολουθήσουν… μαθήματα.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που ξεκίνησε από χθες να εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας. Μαθητές του δημοτικού ανάλογα με την τάξη στην οποία βρίσκονται καλούνται να βάλουν την ΕΡΤ2 στην τηλεόρασή τους σε συγκεκριμένη ώρα και να παρακολουθήσουν τηλεοπτικό μάθημα.

Χθες το τηλεοπτικό πρόγραμμα μαθημάτων περιλάμβανε μαθήματα γλώσσας για τις δ’, ε’ και στ’ τάξεις, ιστορίας δ’ τάξης και φυσικής ε’ τάξης, ενώ σήμερα από τις 10 το πρωί, τηλεοπτικοί δάσκαλοι θα διδάσκουν μαθηματικά γ’, δ’ και ε’ τάξης και φυσική ε’ και στ’ τάξης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου