ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για καταφύγιο και πυροπροστασία σχολείων

πράσινο-φως-για-καταφύγιο-και-πυροπρο-138211

Εντάξεις εν μέσω πανδημίας πήρε ο Δήμος Βόλου – Μετ’ εμποδίων εξελίσσονται τα έργα λόγω των προληπτικών μέτρων

Πράσινο φως για τη χρηματοδότηση δύο δράσεών του έλαβε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» ο Δήμος Βόλου παρά την πανδημία του κορονοϊού. Τα δημοτικά ταμεία θα ενισχυθούν με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ περίπου για την υλοποίηση δύο έργων που αφορούν στην πυροπροστασία των σχολείων αλλά και στο καταφύγιο αδεσπότων.

Μπορεί τα πάντα να έχουν… παραλύσει σχεδόν λόγω κορονοϊού και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βόλου να εργάζονται εκ περιτροπής στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του νέου ιού, φαίνεται όμως ότι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός έργων δεν σταματούν.

Μόλις πριν από δέκα ημέρες στον Δήμο Βόλου ήρθε η έγκριση ένταξης πρότασής του στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο της πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.160.376 ευρώ εκ των οποίων οι 774.876 ευρώ χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα και οι 385.500 ευρώ θα προκύψουν μέσα από τα δημοτικά ταμεία προκειμένου τα σχολεία του δήμου να έχουν πυρασφάλεια.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, πράσινο φως άναψε και για το καταφύγιο αδεσπότων. Η πρόταση είναι συνολικού ύψους 340.000 ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποέργα: επέκταση του σημερινού καταφυγίου με προσθήκη κτιριακών εγκαταστάσεων και δημιουργία ιατρείου μικρών ζώων.

Σε… καραντίνα μεγάλα έργα

Ωστόσο σε… καραντίνα λόγω κορονοϊού έχουν μπει μεγάλα έργα που εξελίσσονταν στον Δήμο Βόλου. Εργολάβοι ανακοίνωσαν παύση εργασιών εξαιτίας της πανδημίας ενώ σε όσα εργοτάξια παραμένουν ανοιχτά οι εργασίες εξελίσσονται με βραδείς ρυθμούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων όσο και στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου οι εργασίες έχουν σταματήσει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για τη μείωση της πιθανότητας διασποράς του κορονοϊού και το πιθανότερο είναι ότι θα δοθούν παρατάσεις στις προθεσμίες αποπεράτωσής τους.

Μικρής έκτασης εργασίες στο μέτρο του δυνατού γίνονται σε ανοιχτά εργοτάξια όπως στην Τοπάλη για τη διαμόρφωσή της σε ήπιας κυκλοφορίας, σε επίπεδο αγροτικής οδοποιίας και συντήρησης των πιστοποιημένων παιδικών χαρών.

Εργασίες σε νέες παιδικές χαρές γίνονται μόνο σε επίπεδο τεχνικών έργων, καθώς οι προμηθευτές σταμάτησαν να στέλνουν εξοπλισμό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου