ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου

ο-συριζα-μαγνησίας-για-τον-θάνατο-του-μ-138790

Σε κοινή δήλωση οι βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρους Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την τεράστια απώλεια του Μανώλη Γλέζου, αναφέρουν:

«…Εκτιμώ την παρρησία και θεωρώ μέγιστη αρετή τη θυσία για έναν σκοπό. Απεχθάνομαι την κολακεία και πιστεύω ότι δεν υπάρχει πιο δυστυχής άνθρωπος από τον απογοητευμένο… Νιώθω την υποχρέωση να εκπληρώσω τις παρακαταθήκες που μου άφησαν οι σύντροφοι τους οποίους έχασα σε διαδηλώσεις, μάχες κι εκτελεστικά αποσπάσματα. Μου έλεγαν: “Αν εσύ ζήσεις, μη με ξεχάσεις. Όταν συναντάς ανθρώπους, θα τους καλημερίζεις και για μένα. Κι όταν χορεύεις, όταν γλεντάς, όταν πίνεις κρασί, θα χορεύεις, θα γλεντάς και θα πίνεις και για μένα. Κι όταν θ’ ακούς στο ακρογιάλι τον φλοίσβο των κυμάτων, όταν θα ακούς στο δάσος το θρόισμα του ανέμου ανάμεσα στις φυλλωσιές, θα τα ακούς και για μένα”. Από όλους εκείνους αντλώ τη δύναμή μου…»

Αφήνουμε τον ίδιο να μιλήσει γιατί όσο και να ψάξουμε, ό,τι και να βρούμε να πούμε, δεν θα είναι ποτέ αρκετό για την τεράστια φυσιογνωμία του Μανώλη Γλέζου. Για αυτό το φωτεινό σύμβολο της Αριστεράς και των δημοκρατικών αγώνων που σημάδεψε τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία και η δράση του και η ζωή του αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και σεβασμού παγκοσμίως.

Ο Σαρλ Ντε Γκολ (η παρέμβαση του οποίου μαζί με άλλες διεθνείς προσωπικότητες έσωσε τον Μ. Γλέζο από το εκτελεστικό απόσπασμα) τον χαρακτήρισε ως τον πρώτο Παρτιζάνο της Ευρώπης και τέτοιος παρέμεινε ως την τελευταία πνοή μιας ζωής γεμάτης. Μιας ζωής κατατρεγμένης, με διώξεις και βασανισμούς, μα πάντα στον αγώνα και στο προσκήνιο ως την τελευταία στιγμή.

Μπορεί να μην κέρδισε την συμφωνία όλων στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις του, είχε κερδίσει όμως σίγουρα την προσοχή και τον απόλυτο σεβασμό τους παγκοσμίως.

Επί ένα σχεδόν αιώνα δίδαξε ήθος, καρτερία, ακεραιότητα και το κυριότερο, δίδαξε τσαγανό και μια πρωτοφανή, ασίγαστη δύναμη ψυχής.

Χαιρετούμε λοιπόν τη ζωντανή ιστορία της ευρύτερης αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Τιμή μας που σε γνωρίσαμε, τιμή μας που συμπορευτήκαμε, τιμή μας που μας έκανες με τις πράξεις σου να ονειρευόμαστε. Έδειχνες πάντα το δρόμο του αγώνα και τον τραβούσες πρώτος. Από σήμερα θα αποτελείς την έμπνευση και τη δύναμη για όλους εμάς, να δίνουμε ξανά και ξανά τους δίκαιους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, για τους κατατρεγμένους, για τους αδύναμους.

Μανώλη Γλέζο, Μανώλη της Αριστεράς, Μανώλη της Ελλάδας, Αγωνιστή Μανώλη, καλό κατευόδιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου