ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» ο Μιχάλης Μπαλαρούτσος

εσβησε-ο-μιχάλης-μπαλαρούτσος-138910

Σε ηλικία 65 χρόνων έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Βολιώτης αρχιτέκτονας – Συγκλονισμένοι οι δικοί του άνθρωποι

Εντονη συγκίνηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος του γνωστού Βολιώτη αρχιτέκτονα- μηχανικού πρώην μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, Μιχάλη Μπαλαρούτσου, που «έσβησε» τη Δευτέρα σε ηλικία 65 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο μήνες υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε στην καθημερινότητά του ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που του έδωσαν οι θεράποντες γιατροί, μέχρι που υποβλήθηκε σε ειδική επέμβαση. Από εκεί και πέρα η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε με συνέπεια να υποστεί δεύτερο εγκεφαλικό και τη Δευτέρα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο Μιχάλης Μπαλαρούτσος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, καθώς, εκτός από πετυχημένος αρχιτέκτονας, είχε συνδέσει το όνομά του με το γνωστό μπαράκι στην οδό Σκενδεράνη Au Bord de L’eau, ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια πολλών Βολιωτών.

Είχε σπουδάσει στην Πολυτεχνική Σχολή στο Μιλάνο και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Βόλο ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική ανοίγοντας το δικό του τεχνικό γραφείο. Ηταν άνθρωπος με πλούσια ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα κοινωνικός, ενεργός πολίτης μέχρι τέλους με ανησυχίες για την πόλη και τα κοινά. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές μάλιστα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα. Δραστηριοποιούνταν επίσης ως συνδικαλιστής στο Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Στη δεκαετία του ’80 μέχρι και τα μέσα του 1990 ο Μιχάλης Μπαλαρούτσος μαζί με τον επίσης αρχιτέκτονα Δημήτρη Γεωργιάδη διατηρούσαν στις Αλυκές τον «Κύκνο», το γνωστό μπαρ που είχε διαμορφωθεί σε παλιό καράβι, το οποίο για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς της νυχτερινής ζωής του Βόλου.

Το άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον Βόλο. Στην προσωπική του σελίδα χθες στο fb πολλοί Βολιώτες μπήκαν και έγραψαν τις σκέψεις τους αποχαιρετώντας με τον δικό τους τρόπο τον εκλιπόντα, ενώ συγκλονιστικός ήταν ο αποχαιρετισμός από τον έναν του γιο, τον Γιάννη, ο οποίος έγραψε: «Ενα όνομα μια ιστορία… Εκεί που είσαι να μας προστατεύεις πάντα και να είσαι καλά… Καλό ταξίδι πατέρα, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ».

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα τον χαμό ενός ωραίου ανθρώπου, ενός σκληρού αγωνιστή για τις αξίες του, ενός έντιμου συνοδοιπόρου στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές… Michael Balaroutsos θα ξαναβρεθούμε στη Σκενδεράνη του Παραδείσου!!!!», σημείωσε με τη σειρά του ο Πάνος Γιαννακόπουλος, ενώ ο Νίκος Μπούρας θυμήθηκε: «Περάσαμε όμορφα στον Κύκνο. Κρίμα, καλό Παράδεισο». «Απόψε αποχαιρετούμε έναν αγαπητό συμπολίτη μας, έναν αξιόλογο επιστήμονα, έναν υποδειγματικό οικογενειάρχη. Καλό ταξίδι φίλε Michael Balaroutsos…», σχολίασε με τη σειρά του ο Γιώργος Ρούσσας.

Ο Μιχάλης Μπαλαρούτσος κατέλειπε σύζυγο και τρία αγόρια.

Ψήφισμα για τον θάνατό του εκδόθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου