Ανακριβές δημοσίευμα ιστοσελίδας στη Λάρισα καταγγέλλει η Ενωση Συντακτών

Τελευταία ενημέρωση: 2020-03-30, 07:51:39
Ανακριβές δημοσίευμα ιστοσελίδας στη Λάρισα καταγγέλλει η Ενωση Συντακτών

 Ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει για ανακριβή δημοσιεύματα ενημερωτική ιστοσελίδα της Λάρισας, εξέδωσε η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας με αφορμή το «κρούσμα κορονοϊού» σε γιατρό της Λάρισας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:««Ως εδώ! Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας δεν θα ανεχθούμε άλλη απόπειρα υποβιβασμού της δημοσιογραφικής ιδιότητας, από διάφορους «δημοσιογραφούντες».

Τελευταία περίπτωση της απόπειρας αυτής, η αναφορά ονόματος λοιμωξιολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από ιστοσελίδα της πόλης, το οποίο «επιβεβαιωνόταν» και από πρόεδρο Πανελληνίου Σωματείου, ως δήθεν κρούσμα κορονοϊού.

Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας θα καταγγέλλει από εδώ και στο εξής επωνύμως, κάθε τέτοια αντιδεοντολογική και αντικοινωνική συμπεριφορά, που γίνεται στο όνομα της ενημέρωσης. Και θα είμαστε αμείλικτοι.

Σε μια μορφή δήθεν δημοσιογραφίας που προσβάλει βάναυσα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά και τις βασικές αξίες της κοινωνικής ζωής, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς.

Καλούμε όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι να ασπαστούν τους βασικούς δεοντολογικούς κανόνες του επαγγέλματος μας. Γιατί μόνο έτσι θα ενταχθούν στην δημοσιογραφική οικογένεια και θα γίνουν αποδεκτοί ως έγκυροι δημοσιογράφοι από την κοινωνία.

Μέχρι τότε τους θυμίζουμε ότι η δημοσιογραφία είναι σαν το κάρβουνο. Οταν είναι αναμμένο καίει, αλλά όταν είναι σβηστό, λερώνει…».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=